Свързани новини

02.06.2015 15:10

Кметът Междуречки: Паметник на Аспарух на мястото на мавзолея

Видян 2257 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо да зее дупка, най-добре е на мястото на мавзолея в Градската градина до площад Батенберг да бъде изграден паметник на създателя на българската държава Аспарух, смята бившият кмет на София Петър Междуречки (1978-1986г.).


Той продължи темата за това, какво да се прави след откриването на започнатия от него през 80-та година музей, който Вежди Рашидов нарича Квадрат 500. Всъщност, той е първият, който отговори на въпроса, зададен от 19 минути - а какво  правим сега с Националната художествена галерия, която бе опразнена заради новия комплекс. По времето на Междуречки е съществувала идея бившият царски дворец да бъде превърнат в сграда на президентската администрация, както е в почти всички европейски държави, пък и в такива на другия край на света. След това бившият кмет разкри още един възможен отговор на редовно задаван въпрос - къде да бъде настанен Националният исторически музей, който не се радва на голяма посещаемост, предвид своето разполагане в резиденция Бояна.


През 80-те години Зоологическата градина е била преместена от сърцето на София - срещу Спортната палата, в покрайнините - кв. Хладилника. На нейно място трябвало да бъде издигнат модерен музей, достоен за славната българска история. Но кризата на соца, настъпила с идването на Горбачов за властелин на Кремъл и спирането на руските субсидии за България, попречва идеята да бъде реализирана. 





Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се