Свързани новини

14.06.2009 16:48

Кмет замести зам.-министъра Мустафа в листата на ДПС

Видян 2606 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Кърджали Хасан Азис светкавично е попълнил третата позиция в листата на ДПС, след като подалият оставка зам.-министър на вътрешните работи Раиф Мустафа пожела да бъде аут от нея, предаде БГНЕС.


Внезапният гамбит е бил изненада за Азис, а лично председателят на ДПС Ахмед Доган го е помолил да се съгласи. "Това е решението на Централния предизборен щаб, аз научих вчера след 18 ч.”, когато в централата на "Стамболийски” областният лидер Бахри Юмер получи листата и тогава всички я научиха. Никакви по-специални разговори с мен не са водени преди това”, заяви Азис в отговор на въпроса дали е имало предварителни проверки на нагласата му да се включи в надпреварата за депутатски мандат. Според него нямало как да не е изненада поставянето му на третото място в листата в качеството му на действащ вече втори мандат кмет. Впрочем, Хасан Азис и на предишните парламентарни избори фигурираше в бюлетината, но по-скоро като „пълнеж”, под номер 10. „Приемам го като допълнителна отговорност и ангажимент към избирателите. Но това съдържа и особен знак – избираемата позиция за един действащ кмет е и задължение, и оценка, но и още много въпросителни”, посочи още Азис. "Приеми третото място като моя молба”, му казал Доган снощи по време на кратък разговор между двамата. Според Азис до последния момент никой не е бил сигурен кой е попаднал в листата и каква е подредбата й. Известно е, че по утвърдена партийна традиция последната дума в това отношение винаги произнася лидерът Ахмед Доган. Двама са действащите кметове в листата на ДПС от Кърджалийско – освен Хасан Азис, на 5-а позиция е кметицата на Крумовград Себихан Мехмед. Азис възприемал третото си място не като „абдикиране от отговорностите на кметската власт, а като още по-големи ангажименти”. По време на предизборната кампания той смята да даде отговори по всички горещи проблеми на общината, в това число и за съдбата на огромния кредит за изграждането на пазара на производителите по САПАРД, проектите по околната среда и др. Както и на евровота, така и днес пред щаба на ДПС се мотаеше 16-годишният Севди от село Кьосево с партийно-агитационната си прическа. За изборите за национален парламент обаче момчето се беше погрижило главата му да бъде по-фино избръсната. Отзад са издълбани до кожа трите букви ДПС, а под тях се "веят” маслинови клонки.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Давате ли си сметка какво качество предлагате самите Вие

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Давате ли си сметка какво качество предлагате самите