Свързани новини

27.04.2021 15:24

Кланът Ковачки взе имение до Кан, не го декларира, иска 4-рно за парно в Перник: къде са НАП, КПКОНПИ, КЕВР

Видян 9966 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Божидар Живков и съпругата му Василка са собственици на френската фирма V Property, която през 2013 г. купува луксозна вила в Мандльо Ла Напул с общ плаж с Кан, а което е по-важното – непосредствено до частното летище на фестивалния град, толкова обичано от бг олигарсите. Живкови са тъстове на бизнесмена Христо Ковачки – родители на съпругата му и бивша фолкпевицата от Ара Деси, чийто единствен хит е дует с Тони Стораро. Поради това в елита имението е наричано от всички „къщата на Ковачки на Ривиерата”. Покупката е станала със заем от 6, 5 милиона лева, предоставен от българската фирма Аура Стар 2005. Фирмата дори не е регистрирана по ЗДДС, което значи, че оборотът й е по-малко от 50 000 лв. и е собственост на шефка от пернишката Топлофикация. Същата, която тези дни зарадва бедните граждани с искане за 60% скок на цената на парното и топлата вода при 16,7% ръст на котировките на газа. 


 ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!


Как някой няма 50 000 лв. оборот, а дава 6, 5 млн. лв. заем – защо ли НАП не проверява?
От 2019 г. Божидар Живков е общински съветник в Перник от партията на Ковачки БДЦ и е длъжен по закон да декларира имота и заема пред КПКОНПИ, но не го е направил. Интересно е защо Комисията пасува по този казус, който представлява нарушение в особено големи размери. „В разговор с наш репортер той отрече да притежава такъв имот”, съобщава bird.bg - сайтът, който прави цялото разследване.
Документите от френския търговски регистър обаче са категорични. Божидар Живков и Василка Живкови създават V Property именно с цел да бъде закупен този имот и това е описано най-подробно в устава на фирмата, който е нотариално заверен. Описана е и самата вила, която се намира на 555 bd Jean Saint Martin в Mandelieu-La-Napoule, състои се от приземен етаж с хол, камина, кабинет, оборудвана кухня (дори е посочена марката на съдомиялнята LG), стая с баня и тоалетна. На етажа има три стаи, солариум, тераса, две бани и тоалетни. Освен това в имота има басейн с отделна постройка към него и гараж. Всичко това е разположено на три кадастрални парцела – 109, 110 и 114 с обща площ 3800 кв.м.
В отделен документ за ипотека е описан заем от 6,5 милиона лева, даден от фирмата Аура Стар 2005 г. на Живкови в лично качество. Заемът е отпуснат на същата дата, на която е придобита вилата – 2 септември 2013 г. Той е за срок от 10 години с 5,5 % лихва. Като гаранция за заема са вписани дяловете на Живкови във фирмата V Property и по този начин собствеността върху имота.
В момента на отпускането на заема Миглена Петришки се явява член на борда на Топлофикация Перник.
В момента тя е представител на английската фирма Бингам Мениджмънт, която притежава 100% от капитала на Бови тур ЕООД, която пък притежава капитала на Топлофикация – Перник. За собственик на Бингам е обявен номинално кипърският гражданин  Стефанус Константину.
На практика всички свързани с Христо Ковачки топлофикации се водят на подставени лица,
както вече сме писали. Самият той скромно твърди, че е само консултант на тези енергийни мощности. Както вече писа


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 престъпна и крадлива симбиоза 28.04.2021 11:26

    При 12-годишен фандък на обществени средства, изразяващ се в много милиарди сигурно и на Баци са му се отблагодарили с някое или няколко имения та за това крадливата симбиоза продължава и до днес с пълна сила и без грам притеснения. Тотално рязане до кокал на всички престъпници и корумпета на всички нива, това е единствения изход и пълна конфискация

  • 004 Комунист-Ленинец 27.04.2021 17:26

    Демонокрация-дива и уродлива...

  • 003 Anonimen 27.04.2021 15:00

    Където да стъпиш по тази територия, стъпваш в изпражнения. 75 години цигански свинщини.

  • 002 Anonimen 27.04.2021 13:35

    Никой няма да ги пипне с пръст, защото "на хорото" на корупцията и на скъпите имоти са много такива "танцьори", които се крепят един-друг.

  • 001 Anonimen 27.04.2021 12:57

    А Мутpата пpодължава да налива дъpжавни паpи в тецове на Ковачки и Доган. Даже застpаховал и pускате тpъби за 2.3 милиарда при Ковачки, колко ли е взел за тази услуга...За това тотална забрана за пипане и разпределяне на държавните средства от престъпника Борисов и задължително разследване за унищожаването на българите и България!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог