Въпреки огромния военен бюджет на САЩ Ванхерк заяви, че "не сме открили тези заплахи", наричайки липсата на знания на Пентагона "пропуск в осведомеността за домейна".

Свързани новини

07.02.2023 11:00

Китайският балон над САЩ може да е носил експлозиви, за да унищожи себе си и товара си: Пентагонът

Видян 1217 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предполагаемият "китайски балон за шпионаж", свален от САЩ в събота, може да е носил експлозиви, за да унищожи себе си и товара си, заяви пред Politico началникът на Северното командване на САЩ генерал Глен ВанХерк. ВанХерк потвърди и по-ранни съобщения, че подобни балони са навлизали незабелязано във въздушното пространство на САЩ и преди.

ВанХерк каза пред репортера на Politico, че балонът е бил висок до 61 метра и е носил полезен товар "над няколко хиляди килограма". Генералът допълни, че балонът може да носи експлозиви, "които да детонират и унищожат балона", ако се наложи.


Балонът беше свален край бреговете на Южна Каролина в неделя, седмица след като навлезе във въздушното пространство на САЩ. От Белия дом съобщиха, че президентът Байдън е бил информиран за пътуването на балона във вторник, въпреки че Байдън публично е признал за съществуването му едва в четвъртък, ден след като той е бил видян в небето над Монтана от граждани.

Президентът твърди, че първоначално е наредил балонът да бъде свален над земята, но Пентагонът е отказал поради съображения за сигурност.


 Китай отхвърли обвиненията на Вашингтон за наблюдение, като нарече самолета "граждански дирижабъл, използван за научни изследвания, главно за метеорологични цели". Пекин настоява, че балонът се е отклонил от планирания си курс, и осъди САЩ за свалянето му.

ВанХерк каза на Селигман, че няколко балона са прелитали над САЩ и преди, като потвърди съобщенията в американските медии от неделя. Според анонимни правителствени служители един балон се е разбил край бреговете на Хаваите преди четири месеца, а друг е преминал през Флорида и Тексас по време на президентството на Доналд Тръмп.

Въпреки огромния военен бюджет на САЩ Ванхерк заяви, че "не сме открили тези заплахи", наричайки липсата на знания на Пентагона "пропуск в осведомеността за домейна".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.02.2023 22:32

    Да бе, носил експлозиви скрити в тумбака на печени патици по пекински. Луд ташак си направиха чинковете, сигурно си късат задника от смях.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще