Свързани новини

16.03.2020 10:11

Китай вади ваксина за корона през април, работи заедно със САЩ

Видян 2103 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само 11 новозаболели от коронавирус имаше в 1,4-милиарден Китай в петък. Това е краят на епидемията, която наложи 48-дневна карантина там.Броят на оздравелите в КНР вече достига 70 000 души при над 3000 смъртни случая. От седмица няма нови летални изходи.


През уикенда стана ясно, че страната ще работи със САЩ, въпреки търговската война, за по-бързото пускане на ваксина срещу вируса. В петък тя обяви, че през април ще бъде готова с антидота. С нея ще може да се прилага при клинични ситуации още напролет, съобщава South China Morning Post. Разработката е съвместна на 8 китайски медицински института.


"Според нашите оценки се надяваме, че през април някои от ваксините ще влязат в клинични изследвания или ще бъдат използвани в спешни ситуации", заяви в Дженг Чжунвей, директор на Центъра за развитие на науката и технологиите на Националната комисия по здравеопазване.


КНР гарантира, че ваксината отговаря на всички "научни и стандартизирани технически изисквания", съобщава The Australian.


В САЩ пък, базираната в Масачузетс компания за биотехнологии Moderna Inc. достави ваксината си до Националния институт по алергия и инфекциозни болести за тестване в края на миналия месец. Първоначалните резултати могат да бъдат публикувани до юли или август.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и