Преглед на специалната сесия на Съвета по правата на човека относно положението с правата на човека в Украйна, проведена в ООН в Женева, Швейцария, на 12 май. (Denis Balibouse/Reuters)

Свързани новини

13.05.2022 13:49

Китай се оплаква от "двойните стандарти" на ООН във връзка с войната в Украйна

Видян 2965 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на външните работи на Китай разкритикува Съвета на ООН по правата на човека, след като той прие резолюция относно руските нарушения в Украйна, като заяви, че органът показва "двойни стандарти", съобщава CNN.




По време на редовния брифинг в петък говорителят Джао Лиджан обвини Съвета, че толерира агресията на някои държави, докато осъжда други.




В четвъртък Съветът на ООН по правата на човека прие резолюция за разследване на предполагаемите нарушения на правата на човека от страна на руските войски в Украйна. Всички членове с изключение на Китай и Еритрея гласуват в подкрепа на резолюцията.





"Политизираните двойни стандарти и избирателните практики в Съвета по правата на човека се увеличават. Причината, поради която Китай гласува против Украйна, се основава на принципната позиция на Китай по украинския въпрос", каза Джао.


 



"Съветът по правата на човека често провежда специални заседания в някои страни, но не успява да предприеме действия срещу някои други страни", добави Джао, който постави под въпрос резултатите на ООН по несвързани въпроси, включително дезинформация, расизъм, насилие с огнестрелно оръжие и злоупотреба с мигранти.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 13.05.2022 22:31

    Изтокът е по-морален, и далеч по-интелигентен от Запада.Западът така е оциганясЪл и онегрясЪл, трудно е вече да се нарече "бял".

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион