Болтън, ветеран от Белия дом, който беше съветник по националната сигурност през 2018 и 2019 г. , неочаквано призна, че е "помагал за планирането на държавни преврати" в чужбина по време на интервю за CNN миналата седмица.

Свързани новини

19.07.2022 16:15

Китай реагира на признанието на Джон Болтън, че е планирал преврати

Видян 1328 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Признанието на бившия съветник на Белия дом Джон Болтън, че е подготвял преврати в чужбина, е поредното доказателство за това как Вашингтон се намесва в делата на други държави по света, заяви китайското външно министерство.

В понеделник говорителят Уанг Уенбин заяви, че "свалянето на чужди правителства е дълбоко вкоренено в начина, по който САЩ провеждат външната си политика"

"Признанието на Болтън е толкова показателно", каза той пред репортерите по време на редовния брифинг за пресата. "Водещите американски политици тръбят за така наречения "основан на правила международен ред" с една единствена цел: да гарантират, че САЩ могат лесно да се намесват в делата на други държави и да свалят правителствата им по свое желание. "


"Това е точно този вид "правила" и "ред", които хора като Болтън искат да защитават. Хората по света обаче няма да им позволят това", каза Уанг.


Болтън, ветеран от Белия дом, който беше съветник по националната сигурност през 2018 и 2019 г. , неочаквано призна, че е "помагал за планирането на държавни преврати" в чужбина по време на интервю за CNN миналата седмица.

Болтън и водещият Джейк Тапър обсъждат щурма на сградата на Капитолия във Вашингтон от поддръжници на бившия президент Доналд Тръмп, когото демократите обвиняват в опит за преврат.

Уанг заяви, че думите на Болтън все пак са емблематични за поведението на САЩ на световната сцена. "Действията на САЩ за смяна на режими остават безконтролни дори след края на Студената война. В продължение на години САЩ създават политически вълнения в Латинска Америка, участват в Арабската пролет и провокират цветни революции в Европа и Азия", заяви китайският дипломат.


 В четвъртък парламентът на Венецуела гласува за осъждане на забележките на Болтън. Председателят на Парламента Хорхе Родригес определи думите на Болтън като "изключителна наглост" Каракас обвини САЩ, че се опитват да свалят венецуелското правителство през 2020 г. Вашингтон отрича обвиненията.


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.07.2022 16:47

    убиха президента на Танзания, защото се присмя на ваксините и ковид измамите, положителни ковид тестове от папая, новата марионетка се опита да наложи ковид безумията - маски, дистанция и ваксини, но никой от 50 - милиона не й обърна внимание и сега там ходят туристи от цял свят да се радват на свободата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева