По време на Четвъртия международен форум за сигурност и стратегия в Пекин в събота китайският представител се съгласи с оценката на Москва, че безконтролното разширяване на НАТО в Източна Европа и неспособността да се отговори на опасенията за националната сигурност на Русия са проправили пътя към настоящата криза

Свързани новини

20.03.2022 08:03

Китай: НАТО подклаждала нестабилността, довела до конфликта между Русия и Украйна

Видян 12834 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-министърът на външните работи Льо Ючън заяви, че глобализацията не трябва да се "превръща в оръжие", а политиката на военните блокове трябва да бъде "отхвърлена", ден след като президентът на САЩ Джо Байдън предупреди китайския си колега Си Дзинпин за "последиците", ако Пекин подкрепи военните действия на Русия в Украйна.


 


 


По време на Четвъртия международен форум за сигурност и стратегия в Пекин в събота китайският представител се съгласи с оценката на Москва, че безконтролното разширяване на НАТО в Източна Европа и неспособността да се отговори на опасенията за националната сигурност на Русия са проправили пътя към настоящата криза, като заяви, че един прост "ангажимент за отказ от разширяване на изток би могъл лесно да сложи край на кризата и да спре страданията".


 


"Вместо това избра да раздухва пламъците от безопасно разстояние, наблюдавайки как собствените му търговци на оръжие, банкери и петролни магнати печелят от войната, докато оставят хората в една малка страна с рани от войната, чието възстановяване ще отнеме години", каза той.




Стремежът на НАТО към "абсолютна сигурност" води до "абсолютна несигурност", добави Льо. Последиците от притискането на една голяма сила, особено ядрена, в ъгъла са още по-непредставими.




Москва категорично се противопоставя на присъствието на НАТО в близост до границите си и предприе мисия за получаване на писмени гаранции, които да спрат разширяването на водения от САЩ военен блок и да не позволят на Украйна да се присъедини към него. Западът обаче пренебрегна опасенията на Русия.


 


 


"Историята е доказала многократно, че санкциите не могат да решат проблемите", каза Льо. "Санкциите срещу Русия стават все по-скандални. . Санкциите само ще навредят на обикновените хора, ще се отразят на икономическата и финансовата система. . . и ще влошат световната икономика. "


 


Пекин е подложен на засилен натиск от страна на Запада да се дистанцира и да прекъсне търговските си връзки с Москва, след като Китай се въздържа да подкрепи резолюцията на Общото събрание на ООН, осъждаща военните действия на Русия в Украйна, и избра да запази неутралитет заедно с Индия, Пакистан, Южна Африка и още 30 държави.




В петъчния си видеоконферентен разговор с президента Байдън китайският лидер Си Дзинпин подчерта, че Пекин винаги е бил "за мир и против война", като призова всички страни, участващи в продължаващия конфликт между Москва и Киев, да се придържат към дипломацията. В отговор Байдън уж предупреди Си, че Пекин ще понесе "последствия", ако окаже материална подкрепа или помогне на Москва да избегне западните санкции.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 21.03.2022 09:09

    Китайй продава стоките си в 1. САЩ на стойност 600 милиарда ДОЛАРА годишно. Китай, продава стоките си в 2. ЕС на стойност 580 милиарда ДОЛАРА годишно. Китай продава стоките си в 3. Япония на стойност 300 милиарда ДОЛАРА годишно. Китай продава стоките си в 4. Малайзия на стойност 200 милиарда ДОЛАРА годишно..........Китай продава стоките си в 12. Русия, на стойност 90 милиарда ДОЛАРА годишно. 2.% да резнат от пазара и китайците ще ядат лайна.

  • 004 Anonimen 21.03.2022 07:23

    НАТО е ВИНОВНИК за войната

  • 003 Четящ 20.03.2022 23:13

    Китай нарече САЩ "Империя на лъжата". Не е толкова страшно да кажеш истината или да я напишеш.

  • 002 измрели от ковид ваксите 20.03.2022 15:35

    Canada Commits $75M to COVID Vaccine Injury Compensation as U.S. Passes $1.5 TRILLION Spending Bill with ZERO Funds for Vaccine Dead and Injured News sources in Canada this week reported that the Canadian Government has allocated $75 Million to their Vaccine Injury Support Program to compensate victims who have died or suffered injuries after taking a COVID-19 vaccine.

  • 001 Anonimen 20.03.2022 15:31

    According to the CDC and FDA's Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS), there have now been 1,183,495 cases of deaths and injuries reported following COVID-19 vaccines.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог