Статистическите данни показват, че износът на руски петрол за Китай е нараснал до 8,34 млн. тона през миналия месец спрямо 7,15 млн. тона през юли и 6,53 млн. тона преди година

Свързани новини

22.09.2022 07:09

Китай е похарчил рекордна сума за руска енергия през август: Bloomberg

Видян 6191 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайският внос на енергия от Русия продължава да расте, като през миналия месец страната е похарчила рекордните 8,3 млрд. долара, съобщи Bloomberg във вторник, позовавайки се на митнически данни. Разходите за енергия през август съставляват 83% от общия внос на Китай от Русия.

Според доклада Пекин е увеличил зависимостта си от Москва по отношение на доставките на суров петрол, петролни продукти, природен газ и въглища в чужбина.


Съобщава се, че превозите през август са били с 68% повече от тези преди година и са включвали рекордно количество въглища. Така общата сума за период от шест месеца достигна почти 44 млрд. долара, което представлява увеличение от 74%.

Статистическите данни показват, че износът на руски петрол за Китай е нараснал до 8,34 млн. тона през миналия месец спрямо 7,15 млн. тона през юли и 6,53 млн. тона преди година. Вносът на руски въглища от Пекин достигна нов връх от 8,5 млн. тона, което е с 57% повече от предходната година, като коксуващите се въглища за стоманодобивната промишленост възлизат на 1,9 млн. тона. Покупките на втечнен природен газ (LNG) възлизат на 671 000 тона, което е най-много от 2020 г. насам и представлява 37% увеличение на годишна база.


В доклада се отбелязва, че обемите не включват вноса по тръбопроводи, които са основният канал за транспортиране на руско гориво до Китай. Митническата служба не е докладвала за тези доставки от началото на годината.

"Русия вероятно ще доставя повече суров петрол и продукти за дестинации, включително Китай, през следващите месеци, тъй като Европа затяга санкциите", пише Bloomberg, като отбелязва, че някои от тези доставки се доставят на преференциални цени.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и