Пътен полицай бе осъден условно за вземане на подкуп след изнудване на младо момиче, че ще я глоби с хиляди левове, че ще й свали регистрационните табели и, че ще я заключи в полицейско управление. Това става ясно от официално съобщение на прокуратурата.

Свързани новини

07.02.2023 16:25

Катаджия изнудил момиче със закани за глоби и заключване в РПУ

Видян 1316 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пътен полицай бе осъден условно за вземане на подкуп след изнудване на младо момиче, че ще я глоби с хиляди левове, че ще й свали регистрационните табели и, че ще я заключи в полицейско управление. Това става ясно от официално съобщение на прокуратурата.

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) призна за виновен подсъдимия К. Г.. Магистратите са намерили за безспорно доказано, че на 01.11.2019 г., за времето между 03:00 ч. и 04:00 ч., в гр. София,в близост до НДК, катаджията е поискал и приел подкуп в размер на 230 лв. Той е взел парите, за да не извърши действие по служба – да не извърши проверка на автомобила, да не състави необходимата документация и да не уведоми дежурния в съответното районно управление, пишат от прокуратурата

Парите били поискани чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, тъй като К. Г. заплашил водача на автомобила, че я грози глоба от 2 000 лв., тъй като е млад шофьор и след 22:00 ч. не може да шофира без придружител, че ще бъдат свалени регистрационните номера на автомобила, който шофира и че ще я заключат в районното полицейско управление.

"Лекс" разказва, че по делото става ясно, че при проверката младата жена се разстроила и се разплакала, а подсъдимият казал, че може да се „измисли“ нещо. Попитал я колко пари има в портмонето, а тя му отвърнала, че са ѝ останали около 50 лева.

Полицаят казал, че до никъде няма да стигнат тези пари и ще си спи в районното и я посъветвал да събере от приятелите си в колата парите им, като предупредил никой да не се обръща назад и да не снима.

Делото срещу полицая е протекло при съкратено съдебно следствие, като той е признал всички факти в обвинителния акт. От мотивите към присъдата е видно, че той е съжалил за постъпката си, а защитникът му е поискал минимално наказание и с аргумент, че подсъдимият е студент в два университета и работи.

Разплитането на случая станало, след като едно от момичетата в колата разказало на баща си, а той подал сигнал в полицията.

За извършеното престъпление съдът наложи наказание лишаване от свобода за срок от 2 години условно, глоба в размер на 2 000 лв. и лишаване от право да заема държавна длъжност в системата на МВР за срок от 3 години. Присъдата e влязла в сила.

В рамките на компетентността си, СГП незабавно е предприела необходимите действия за привеждане в изпълнение на наложеното спрямо осъдения наказание лишаване от право да заема държавна длъжност в системата на МВР за срок от 3 години.










 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог