Свързани новини

10.07.2020 13:27

КАТ с акция срещу високата скорост на пътя

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 10 юли "Пътна полиция" започва операция по установяване на водачи, шофиращи с превишена скорост, както и на такива, които управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества, съобщиха от МВР.


Акцията, която се провежда на територията на цялата  страна, ще продължи до 16 юли, уточни инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция в ГДНП. Той отбеляза, че статистиката показва рязък спад на катастрофите, причинени от шофиране след употреба на алкохол.


"За първото шестмесечие на тази година те са 562, а за същия период на миналата година – 639, загиналите са  с 12 по-малко, в сравнение със същия период на 2019 г. Предприетият контрол и възможността за използването на технически средства дават своя превантивен ефект, сочи анализът на пътна полиция", коментира инспектор Крушарски, предаде Нова тв.


Той предостави и данни от  проведената от 25 юни до 01 юли специализирана полицейска операция за засилен контрол на дву, три и четириколесни моторни превозни средства. На територията на цялата страна са проверени 4 546 водачи, констатирани са 1 599 нарушения, за  които на 558 са съставени административни акта и 981 фиша.  За неизползване на защитни каски са санкционирани 87 водачи, 11 – за управление след употреба на алкохол, а 4-ма – под въздействието на наркотични вещества.  В рамките на акцията са установени и 84 неправоспособни лица, управлявали три и четириколесни моторни превозни средства.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели