Свързани новини

25.06.2020 16:56

Къщата на Манолев ипотекирана от Хърсев, не е била запорирана цяла година

Видян 7833 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Нито Държавен фонд Земеделие, нито друга държавна институция цяла година са запорирали или са си върнали къщата за гости на бившия заместник - министър Ал. Манолев, по която миналата пролет започна прокурорско разследване за неправомерно получена евросубсидия, разкрива Биволъ.
В това време през ноември 2019 г. Хърсев и Ко. на бившия подуправител на БНБ Емил Хърсев дава ипотека от 431 000 лв. срещу зданието в Сандански, разположено сред прекрасна природа. Парите са усвоени, както се разбира от статията, въпреки че самият Хърсев не коментира пред Биволъ.
Минава още половин година, след като всички видове органи са можели да видят това ясно записано в регистрите, та чак седмици преди да излязат скандалните записи с гласа на премиера Борисов, в които той разказва как е разпоредил на прокуратурата Манолев „да бъде изгорен” и го е „предупредил” (б.р. всички тези действия звучат сензационно), и едва на 27 април 2020 г. НАП се е „сетила” да направи запор, разкрива още Биволъ.
Напомняме, че според конкретните събития, фиксирани в записите, думите на гласа на премиера, превърнали се във факти, бяха датирани към 15-20 април 2019 г. Това се разбра именно по анонсираните от гласа акции срещу Манолев и Елена Йончева, по противопоставянето на България Кристалина Георгиева да стане президент на Европейската комисия и по още няколко реално случили се неща.
Биволъ вади и още една показателна подробност, която няма разумно обяснение, като познаваме настървението на НАП например по неприключилите вече 3 години и 8 месеца ревизии на агенции, с които работи 19 минути, при законов срок 3 + 2 МЕСЕЦА. Те например, не бяха известени за ревизия, както се прави винаги, научиха го от наложените запори.
В случая с Манолев обаче в Търговския регистър НЕ са вписани запори от НАП на самата фирма.
Междувременно, след скандала с къщите за гости Агротрейд – Ана Димитрова премества седалището на дружеството си в София, в Сандански на адреса на вилата остава клон. Това се случва през месец юли 2019 г.
Къщата е построена от фирмата Агротрейд – Ана Димитрова с кредит от Манолев и върху земята на Манолев, а впоследствие ДФЗ е платил на Агротрейд 380 000 лв. от европрограмата за селските райони. Луксозната вила с 500 кв.м. РЗП има и басейн с минерална вода, прекарана от Сандански със специален водопровод.
Бившият зам.-министър беше обвинен заедно с Ана Димитрова за документни престъпления, но делото забуксува в благоевградския Окръжен съд, където 10 съдии си направиха отвод. Причината е,


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви