30.07.2020 14:07

Карадайъ 10 дни смята, не ходи в НС, каква е изборната математика по партии в този момент

Видян 3368 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От десет дни лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ не ходи в парламента. Според източници от партията като математик той се е заел с подоготвката за изборите. Ако се вярва на информирани хора от Европарламента, на последните избори традиционният електорат на Движението се е оказал 80 000, а останалите до около 300 000 са били привлечени допълнително.


Без Цветан Цветанов, който бе освободен след победата на евроизборите, математиката на ГЕРБ ще бъде още по-сложна сложна. На общинските избори миналата есен всичко падна на плещите на кметовете и на доста места нещата бяха спасени на косъм и то при ниската активност извън София. На парламентарния вот няма да бъде никак лесно. ГЕРБ едва ли ще може да разчита на едни 100 000 гласа, които Марешки остави от своите, които си бе осигурил за президентските избори и така спихна от 10 на 4%. Патриотите също ще дадат мило и драго, за да бъдат и в следващия парламент. На терена излизат Десницата и Слави, които са се устремили да минат десетте процента. Това ще отнеме стотици хиляди гласове на ГЕРБ. Даже Мая Манолова да вземе 5 на сто и отгоре, БСП си държи своите поне 20 на сто. В момента изборните математици очакват ГЕРБ да има до 15%, а най-големите оптимисти сред професионалните политтехнолози дават максимум от 19 процента. Те твърдят, че е много интересно кой ще успее да раздроби парламента така, че да бъде изгодно за него.


Лидерът на очаквания ключов играч в следващото Народно събрание Тошко Йорданов, който оглавява партията на Слави, вече заяви по телевизията на Трифонов 7/8, че е много възможна коалиция Всички срещу ГЕРБ. Както се вижда, социолозите са притаили дъх и не се обаждат. Смятаната за най-достоверна в данните си агенция Алфа Рисърч от месеци не е давала резултати. Последните излезли изследвания преди месец са очевиден фейк от несъществуващи агенции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.07.2020 17:58

    страх го е.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден