01/02

Свързани новини

23.04.2019 18:02

Каменаров с 2 имота без да взема ипотека

Видян 4069 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на БНТ Константин Каменаров, който предстои да бъде отстранен, се е сдобил със съмнителна недвижимост в София и Ихтиман, сочи проучване на Биволъ.


 Без да има банкова ипотека през 2018г.  той успява да си купи апартамент в столичния квартал Лозенец за сумата от 360 000 лв.,сочат данни, които медията извади от Агенцията по вписвания. Жилището е с площ от 101 кв. м. и се намира на ул. Бигла. Но и това не е всичко, другата придобивка на шефа на националната телевизия също е от 2018г. Още един имот в Ихтиман - 4 декара с 1,5 декара застроени от Петър Стоянович само за 14 000 лв.. Тази сума обаче е занижена,  тъй като няма как да се декларира реалната и стойност,  при положение, че през същата година Каменаров е инвестирал  внушителна част от доходите си на бяло за апартамент в София.


Припомняме, че във вторник съдът окончателно потвърди присъдата на Каменаров. Той беше признат за виновен по обвинението, че е шофирал с 1.6 промила алкохол  през лятото на 2016 г. За скандала първи писа 19'. СГС потвърди изцяло присъдата на Районния съд, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Влезе в сила наложеното наказание от 1 година и 3 месеца "лишаване от свобода"  (условно) с 3 години изпитателен срок и 600 лв. глоба.


 По тази причина той е длъжен да напусне поста си в телевизията, защото по закон членовете на управата на националната телевизия не могат да бъдат осъждани, без значение дали става въпрос за ефективно или условно наказание.


Каменаров обаче до последно здраво се държа за шефското си място, дори и след решението на съда на първа инстанция. Поредицата от съдебни заседания бяха протаквани и отлагани по различни причини. Най-често обвиняемият Каменаров посочвал, че е болен и не може да се яви пред магистратите. При последният подобен опит, когато Каменаров замина за Брюксел и се оказа, че е бил едновременно и в болничен и в командировка. На практика това означава, че единият от двата документа е незконен, тъй като те не могат да бъдат валидни едновременно.


На 20 февруари магистратите изискаха информация от БНТ, след като Каменаров се появи в репортаж от Белгия ден по-рано. В деня, в който гръмна скандалът около болничния и съдът нареди проверка, постфактум заповедта му за командироване е видоизменена - от 2 на 1 ден - само за 19-и. В крайна сметка поредицата от симулации позволи на Каменаров да запази шефското място в продължение на няколко години.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Американо-турската помия, която не зацапва от бнт струва пари?

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    А брата на Петър Стоянович- Димитър Стоянович е служител на Каменаров. Значи има как!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци