Преслава Петкова

Свързани новини

24.10.2023 11:36

Камарата на следователите с нов председател

Видян 453 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преслава Петкова бе избрана за председател Камарата на следователите в България по време на Общо събрание на сдружението.



В подкрепа на кандидатурата на следовател Петкова гласуваха 158 от 173 членове, участвали във вота.



Новият председател на Камарата на следователите посочи, че осъзнава голямата отговорност, която ѝ е делегирана, както и важността всички членове на сдружението да са единни и заедно да решават въпросите и проблемите, които срещат следователите в работата си.



Петкова е завършила езикова гимназия с английски и немски език, а после специалност "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Придобила е и допълнителна квалификация по Международни отношения – "Сътрудник в международен отдел" в Софийския университет "Св. Климент Охридски".



Петкова има над 22 години юридически стаж, от които 18 години в съдебната система. Професионалният ѝ път започва през 2001 г. като юрисконсулт в Министерството на околната среда и водите. През 2005 г. след провеждане на конкурс е назначена на длъжност „младши следовател“. В периода 2007-2018 г. работи като следовател в Столичната следствена служба и в Следствения отдел към Софийска градска прокуратура.



От 2018 г. до 2022 г. е следовател в Следствения отдел на Специализираната прокуратура, а след закриването ѝ е следовател в СО-СГП и е командирована в Национална следствена служба.





Източник: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион