"В първата си седмица като служебен финансов министър имахме разговор с Пеканов с ЕК и те казаха, че е договорено затваряне на въглищни мощности 1600 мегавата и 40% намаление на емисиите до 2026 г. Моят отговор беше, че с мой подпис това няма да се случи. То не се и случи през първия служебен кабинет.

Свързани новини

05.01.2023 11:21

Какво е подписал Борисов през 2020 г. в Брюксел: Асен Василев

Видян 1151 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев и Жечо Станков от ГЕРБ влязоха в пряк словесен сблъсък в кулоарите на парламента и пред медиите.

Според ГЕРБ трябва да бъде внесен проект на решение на Народното събрание, с което да се задължи служебното правителство да отвори Плана за възстановяване и устойчивост и да предоговори поетия ангажимент за затваряне на електроцентралите в Маришкия басейн. Тази позиция заявиха в изявление, излъчено във Фейсбук, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисова и депутатите Теменужка Петкова, Делян Добрев и Жечо Станков, според когото щетите са за 5 млрд. лева.

"Докато е бил шеф на енергетиката, Асен Василев е нанесъл непоправими щети. Изходът е служебният кабинет да отвори наново Плана за възстановяване и устойчивост", каза Борисов.

Отговорът на Асен Василев не закъсня. "В първата си седмица като служебен финансов министър имахме разговор с Пеканов с ЕК и те казаха, че е договорено затваряне на въглищни мощности 1600 мегавата и 40% намаление на емисиите до 2026 г. Моят отговор беше, че с мой подпис това няма да се случи. То не се и случи през първия служебен кабинет. Като редовно правителство заварихме вече договорено затваряне на 1400 мегавата въглищни мощности. Ние казахме, че по-скоро няма да има план, отколкото да допуснем България да замества въглищни с газови мощности с вносно гориво и да се лишаваме от българския източник на енергия. След месец затворени преговори постигнахме възможния компромис - 40% намаляване на емисиите без затваряне на въглищните мощности", заяви той. И попита какво е подписал Бойко Борисов през 2020 г. в Брюксел.

В кулоарите Жечо Станков го призова да признае какво е направил и да се обединят всички партии за предоговаряне и отпадане на ангажимента за затваряне на въглищните централи. Василев и Станков взаимно се обвиниха в лъжа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Шенген ли? 05.01.2023 13:48

    Защо все още един бандит от мутренските времена, един крадец на десетки милиарди от хазната и всички българи, един затворник в чужбина за кражби е на свобода и продължава с мутренските схеми и престъпни игри на най-високо държавно ниво?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог