Изгревът на слънцето в Zabriskie Point

Свързани новини

18.03.2023 17:03

Какво да правите в Долината на смъртта

Видян 17308 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният парк "Долината на смъртта" се характеризира с крайности. Известна с най-високата температура, регистрирана някога в света (134 градуса през юли 1936 г. ), и като най-сухото място в Северна Америка, от есента до пролетта Долината на смъртта приканва да се изследва. Тук може да се разходите из цветни каньони и да видите забележителности като басейна Бадуотър (Badwater Basin) - на 86 метра под морското равнище, това е най-ниската точка в Северна Америка.


Изгревът на слънцето в Zabriskie Point

Събудете се рано и наблюдавайте как пустошта се обагря в златисто, когато първата светлина на деня достига Забриски Пойнт. Сутрешното слънце обагря и планинската верига Панаминт от другата страна на долината в прекрасни розови и лилави цветове.


Научете повече за парка в посетителския център Furnace Creek

Получете експертен съвет от рейнджърите как да разгледате този огромен пустинен парк - най-големият национален парк в Континенталните щати- в посетителския център Furnace Creek. Разгледайте изложби за геологията и живота на индианците в района, а за да се запознаете с Долината на смъртта, гледайте 20-минутния филм за запознаване.


Пътуване по Badwater Road

Макар че всеки иска да види солените площи и басейните в Бадуотър, най-ниската надморска височина в Северна Америка, направете няколко обиколки, докато пътувате на юг от Фърнайс Крийк. Трикилометровият поход в двете посоки води през серпентините на Златния каньон, издълбани от наводненията, и до драматичната Червена катедрала. Или пък направете едномилен поход в двете посоки до Natural Bridge - драматично скално образувание, което се простира над пролив. А един неасфалтиран път води до игрището за голф на Дявола - назъбено пространство от ерозирала каменна сол. (Имайте предвид, че през летните месеци не се препоръчва да се правят походи. )


 Открийте дъга от скали на Artist's Drive

Късният следобед е време да се насладите на "Артистс драйв" - деветкилометров еднопосочен път, който води през някои от най-живописните седиментни и вулканични образувания в Долината на смъртта. Връхната точка е "Палитрата на художника", където скалата е невероятно оцветена в разкошни жълти, розови и зелени цветове.



Вижте пролетен разцвет на диви цветя

През последните години рядкото явление "супер цъфтеж" премина през пустините на Калифорния, а Долината на смъртта беше дом на някои от най-зрелищните дисплеи. Супер цъфтят или не, пролетният сезон все още е идеалното време да забележите редки диви цветя в парка. Прочетете нашето ръководство за най-добрия начин да видите цветните растения на Долината на смъртта.

Насочете се към Високата страна от гледката на Данте

Въпреки адското си име, панорамата от този изглед на 1.7 км в Черните планини е положително райска. Разходете се по пътеките за различни гледни точки на Долината на смъртта на повече от 1.6 км под вас.


 Разходка по ръба на вулкан

Погледнете надолу към бездната на кратера Убехебе, дълбока 183 метро, докато се разхождате по 2.4-километровата пътека, която следва ръба му. Докато се движите по ръба, се откриват впечатляващи гледки към отдалечен участък от парка, включително към по-малки кратери.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но