Руди Гела

Свързани новини

26.05.2023 11:05

Какви записи: Руди

Видян 5895 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Твърденията, че са направени някакви записи, са пълни лъжи, никой не е правил подобни записи. Вчера г-н Петков беше много уплашен, не знам защо - явно от принципната позиция, която ще представим днес пред вас", каза днес Радостин Василев.


Аз не мога да допусна това предателство, защото голяма част от граждани са получи доверието на ПП заради борбата срещу ГЕРБ, заяви Василев и обяви напускането си на ПП, по подчерта, че остава в парламента.


Никой не е правил записи, нито в централата, нито другаде, аз не разполагам с такива записи, уточни Василев. Той уточни, че ще предостави записи на медиите от Националния съвет на ПП, който е 5 часа, за да се види, че няма манипулация.


„На 21 май получих имейл, че в 22 часа ще се проведе съвет на Продължаваме промяната. Това щяло да бъде изключително важно събиране, което ще се проведе онлайн. Записах това събитие. 50 души бяха на Националния съвет. Имам запис на Националния съвет на ПП на моя таблет“, обясни Василев.


Според Кирил Петков Василев се готви да пусне на пресконференцията изфабрикувани записи на разговори с депутати от коалицията. Снощи съпредседателят на "Продължаваме промяната" заяви, че зад това стоят службите, "дълбоката държава", с цел провал на бъдещо правителство.


„Ние напуснахме Има такъв народ, защото мафията проби ИТН. За съжаление, една година по-късно аз и моите колеги сме изправени пред същото. Аз не мога да подкрепя коалиция между ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС. Ще гласувам против и ще напусна парламентарната група на Продължаваме промяната.


Според него има задкулисие във втората политическа сила в парламента и отрече да са правени записи в партийни централи.


„Кирил Петков се страхува от записи, с които аз не разполагам“, обясни Радостин Василев.


„Това е дълбоката държава – структури с различни интереси се събират с друга цел. Подкрепихме Кирил Петков, за да продължим антикорупционната политика. Второто беше – никаква коалиция с ГЕРБ. Сега ще имат министър-председател, областни управителите, ще си разделят регулаторите“, каза Василев.


Според него записът от НС на ПП не е манипулиран, а са извадени фрагменти от провелото се събрание:


„Какво значи, че службите са наши?“, казва женски глас, като следва отговор:


„ДАНС, НСО, главният секретар на МВР – това са наши хора, които са определени от посолството“.


„Докато не се отстрани Гешев като главен прокурор, не мисля, че Борисов иска да ходи на избори“.


„Истината е, че цялата схема, която направихме, през всички тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента“.


„Ти да кажеш, че ГЕРБ не ти е враг, че всичко е брант, театър. Като чуете целият запис и от Явор Божанков. Това е най-чистият вариант да дадеш страната на руската пропаганда. Те това правят. Не знам дали това не са шпиони на Русия, вкарани в България, за да направят така, че Възраждане да дойдат на власт и да ни върнат 50 години назад“, коментира Радостин Василев след излъчването на записа.


„Ние не сме направили нещо страшно, а пуснахме запис на Националния съвет на „Продължаваме промяната“, за да разберем с какви предатели имаме работа. Когато Бойко Борисов е на колене – ти го изпираш, вместо да го унищожиш“, допълни той.


„Сега му пада камък на Кирил Петков, че не излиза друг запис. Това е запис от официално събрание. Да, България бяха за открита коалиция с ГЕРБ. Продължаваме промяната искаше да го скрие. В момента трябва да обясняват. Двигателят им е някакви посолства и договорки с Бойко“, посочи той.


„Залагаме застраховка Мария Габриел, която... (не се чува) си мечтае да бъде премиер. Борисов се изпира през този вариант - няма две мнения, защото изглежда като коалиционно. Въпреки че ние ще казваме, че е само Мария Габриел”, се чува от пуснат запис. Твърди се, че гласът в него е на Кирил Петков.


„Какво значи службите са наши? Това означава, че по предложение на министър-председателя парламентът ще утвърди ръководители на ДАНС, главен секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО. Военно не знам дали ще го пипаме. Това са наши хора, които са одобрени от посолството”, се казва още в записа от глас, за който се твърди, че е на Асен Василев.


„Докато те не са отстранили Гешев като главен прокурор, не мисля, че Бойко ще иска да ходи на избори и да му пада имунитетът”, коментира още гласът, за който се твърди, че е на Асен Василев.


„Изправени сме пред ситуация, в която е напът да се сформира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Аз не мога да я подкрепя. Ще гласувам „против” и ще напусна парламентарната група на „Продължаваме Промяната”. Според мен това е предателство спрямо огромна част от българските избиратели, които гласуваха доверие на ПП”, посочи Радостин Василев.


По думите му гражданско движение Силна България ще прерасне в политически проект.






 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.05.2023 11:10

    Е как да не са записи ? Какво са тогава и защо ги коментирате ? Защо такова внимание на една работна среща ? Нима участниците са знаели че ще ги гледаи слушат под лупа ? Нима ПП си нямат говорител който да каже какво се е решило в края на краищата а не Гела да предопределя Бъдещето на държавата ? Има ли той разрешение да записва каквото и да е

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и