Във видеото се вижда как бива изведена от дома си от полиция и качена в син бус. Малкото ѝ бебче остава на грижите на баба си, засега.

Свързани новини

10.11.2022 09:30

Как се подрежда багаж за 6 г. не знам: Десислава Иванчева влиза в Сливенския затвор

Видян 2679 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившата кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева ще лежи шест години в затвора, след като Върховният касационен съд излезе с окончателна присъда по делото й за подкуп и изнудване. То беше образувано след показния ѝ арест през 2018 г. За присъдата съобщи самата Иванчева в профила си във Facebook.


Иванчева публикува и клипове как от Главна дирекция Изпълнение на наказанията я извеждат от дома ѝ, където беше под домашен арест.


"Как се подрежда багаж за 6 години не знам", пита се тя във видеото, докато майка ѝ държи в ръцете си почти едногодишния си внук Валентин-Александър. Попитана какво ще стане със сина ѝ, бившата кметица отговори през сълзи: "Не знам. Не знам какво ще стане с детето ми, може би социалните ще ми го вземат, защото майка ми е възрастна".


В затвора, по силата на окончателното решение на върховните съдии, влизат и заместничката на Иванчева - Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров.


Справка по делото показва, че Десислава Иванчева е осъдена на шест години затвор, 12 000 лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години. Петрова е осъдена на пет години затвор, 10 000 глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години. Петко Дюлгеров е осъден на четири години затвор, 8 000 лева глоба и без право да заема длъжност за срок от шест години.


Тримата бяха задържани в центъра на София на 17 април 2018 г. като от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова, бяха иззети предварително белязани банкноти от евро, дадени от изнудвания строителен предприемач Александър Ваклин.


Като кмет и заместник кмет на Младост Иванчева и Петрова бяха обвинени, че са принудили Ваклин да им даде подкуп в замяна на издаването на строително разрешение. Ролята на Петко Дюлгеров, който в миналото също е бил кмет на района, е била на посредник.


Разследването беше едно от първите, които Специализираната прокуратура проведе по линия на противодействието на корупцията съвместно с КПКОНПИ.


По това време ръководител на спецобвинението беше настоящият главен прокурор Иван Гешев.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 всичко е менте 11.11.2022 11:15

    Само в България е възможно една жена, живееща в наследствена панелка в Младост да бъде вкарана в затвора с поръчкаво акция за корупция, а Цветанов от наследствена при това 1/2 панелка в Обеля днес живее в палат за милиони с личен асансьор и същата мафиотизирана правосъдна с-ма го изпра и направи по-чист и невинен от новородено?! За кюлчетата злато, чекмеджетата пълни с евро, офшорни и тайни сметки на властимащи с крупни незаконно и престъпно присвоени и откраднати суми кога и защо се мълчи?!

  • 003 Anonimen 10.11.2022 22:15

    Къде може да се намери описание на обвиненията и какви са доказателствата, за да може читателят сам да и напраи извод за състоятелността на присъдите?

  • 002 кочина 10.11.2022 10:31

    Държавата е завладяна барабар с правосъдната с-ма. Вместо Мутрата с откраднатите с другите си апаши десетки милиарди от еврофондове и бюджет, Владко и Менда с корупционните си лобистки закони и рушвети за десетки милиони, Цветанов заради корупция със златния си апартамент, много властимащи настоящи и минали те да са в затвора, тези жертвени агнца на мафията ще обират пешкира и ще правят актив на правосъдните престъпници. Ако в последствие осъдят България лично тези от ВКС да плащат, а не вечно крадените българи

  • 001 Anonimen 10.11.2022 10:17

    Каква е тази държава в която убийци ходят на свобода, а неудобните ги тикат в затвора. Да не говорим за майка с малко дете което няма кой да гледа. Обществена тайна е, че няма необлажил се кмет в София, ама нито Софиянски го тикнаха в затвора, нито Фандъкова или който и да е общински кмет. Само единствения човек противопоставил се на строителната мафия е изработен да е изглежда корумпиран. Защо не разпоредите една проверка колко от роднините на тези хора живеят в незаконните блокове на предприемачите? Защо не останаха зелени площи в София? Защо се разрешават апартаменти с стаи на 40 квадтратни метра? Защо чакълът се брои за зелена площ? Далавери и всички кметове до един трябва да се затворят

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и