Стотици полицаи претърсват Перник и околностите. Планинската спасителна служба също взима участие в търсенето за втори пореден ден.

Свързани новини

13.11.2022 17:50

Как може да се пишат такива неща, бащата е с церебрална парализа, грижи се за детето, полага страшни усилия: Лелята на изчезналия Сашко

Видян 7161 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Второ денонощие продължава издирването на 12-годишния Александър, който изчезна край Перник. И днес десетки полицаи, планински спасители и доброволци претърсват района, но без успех. Последната информация е, че детето се намира в района на хижа "Славей", но това все още не е потвърдено.

Семейството отчаяно търси детето, но въпреки че часовете се изнизват тягостно, не губят надежда.

"Търсим, но без резултат. Детето е добре сложено много подвижно, но не говори много, само няколко изречения", сподели лелята на детето Елисавета Ваклинова.

Тя е огорчена от коментарите в социалните мрежи относно бащата на детето, което е с аутизъм. И каза, че заради тези изказвания, негови близки са извикани на разпит в полицията, сред тях е и бабата на момчето.

"Как може да се пишат такова неща, бащата е с церебрална парализа, трудно подвижен, грижи се за детето, полага страшни усилия за него", допълни тя.

И днес вълната от съпричастност не стихва. Десетки доброволци излязоха по улиците на Перник с надежда да открият Александър.

"Ние сме офроуд група, ходихме с мотори, с джипове, днес сме с детето и то иска да е съпричастно към тази акция", коментира Юлиян.

Стотици полицаи претърсват Перник и околностите. Планинската спасителна служба също взима участие в търсенето за втори пореден ден.

"32-а планински спасители и седем кучета търсим, но следа от детето няма", коментира Емил Нешев от Спасителната служба.  На телефон 112 се получават десетки сигнали, че детето е забелязано на различни места.

В България от вчера е задействана и системата  за издирване на изчезнали деца "Амбър алърт". ГДБОП публикува линк във  Facebook и Instagram със снимка на детето. Линкът е достъпен за потребителите на двете социални мрежи, намиращи се на до 200 км от мястото, където е изчезнало детето. Системата се активира у нас за пръв път.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 13.11.2022 23:46

    има и бездетки, които са готови да пращат всички родилки в затвора, това е бездънна простотия и злоба

  • 002 Anonimen 13.11.2022 21:54

    в САЩ 20% от децата са с аутизъм благодарение на детските ваксини, същият имунизационен календар буквално е преписан и в България, там обаче имат държавен фонд за увредени от ваксини деца и са изплатени огромни суми, тук няма, но се опитват да ги натрапват задължително, за да печелят фирмите производители - мерк, глаксо и санофи,както и вземащите комисионни от НЦЗПБ, а няма такъв фонд за някакви компенсации, няма и модерна детска болница, на кого му пука за дечицата, парица царица

  • 001 Anonimen 13.11.2022 18:49

    60000 деца инвалиди с аутизъм, причинен от ваксини, съдържащи живак и други боклуци и се мълчи и се внасят тези отрови от кантарджиевци и сие, те богатеят , а нацията се превръща в дом за инвалиди

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но