Свързани новини

01.04.2021 09:03

Как да решим проблема с „източването” на трафика в новите квартали: Инж. Т. Иванова

Видян 2470 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„На финала на последния парламент изведнъж властта се сети след 11-годишно управление, че е необходимо да не се дават разрешения за строителство, без да има изградена инфраструктура. Сякаш досега не беше нейна работа и не държеше и хляба, и ножа – и разрешенията за строителство, и строежа на инфраструктура, който в България излиза често по-скъпо, отколкото в Швейцария.
Достатъчно ли е това измиване на ръцете?
Не, не е! Всъщност, законодателно трябва да се оформят няколко задължения на общините, в това число на Столичната, които в момента са пречка, а в бъдеще ще се превръщат във все по-голям проблем за града и за отделните квартали. Особено в моя роден 23-ти МИР, където интересът към застрояване е най-голям.
Общината пропусна момента да разшири възлови булеварди и веднага ще дам примера със Симеоновско шосе, но и пътят към Бистрица е характерен пример. Още повече те са и успоредни. В същото време около тях безразборно, включително и в момента, се строят нови и нови блокове и комплекси. Пътищата вече отдавна са преминали границата на възможностите си да поемат трафика, което личи дори във време на пандемия, а тя няма да бъде вечна – най-късно догодина ще живеем с обичайния трафик.
Как да се реши проблемът?
Като законодателно се задължат общините да предоставят алтернативни пътни артерии с подходящ обем и капацитет, с които да се облекчава движението. В конкретния пример – между Симеоновско шосе и пътя за Бистрица до Околовръстния път – улицата Крикор Азарян, която завършва в нищото, насред полето, все още има такава възможност да се превърне в нов широк булевард, без да бъде засегнато нито едно дърво – там няма. Възможност, която до броени месеци или година ще бъде отнета поради бурното и безразборно развитие на жк Малинова долина. Както вече стана с успоредната на Околовръстния път ул. Иван Странски – вместо първо да бъде разширена, а после да се дават разрешение за строителство, редът беше обратен на логиката и на интересите на гражданите. В съседния квартал Витоша вече имаме такива примери, очертават се и в Манастирски ливади – Изток.
Трябва да мислим за гражданите, а не за вратичките за корупция, от които очевидно някой се възползва в момента. Именно това е ролята на народния представител”, заявява инж.Таня Иванова, която е водач на листа №9 в 23-ти МИР, ДПС. 


Купуването и продаването на гласове е престъпление


Неплатена форма


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева