Социалната и пенсионната системи страдат от липса на реформи и не временно кърпене с външни пари им трябва, а генерално модернизиране и устойчивост

Свързани новини

08.06.2022 09:33

Къде са парите за пенсии: Мая

Видян 1896 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министър Асен Василев трябва да отговори защо се налага  държавата да взема 1,4 млрд.лв. за пенсиите на българите от аванса на Европейската комисия по Плана за възстановявяне.




А ако нямаше аванс? А след 6 или 9 месеца ще има ли? Къде са парите за пенсиите на хората и защо сегашното правителство прави както правеше Симеон Дянков? По времето на Борисов се пипаше Сребърният фонд за какво ли не, а по времето на Петков - уж имало изобилие от приходи, а с аванса от Плана за възстановяване ще се плащат пенсии. Сметките на правителството не излизат, но напомням, че то собствени пари няма. Харчи парите на данъкоплатците. Парламентът трябва да даде отговор на гражданите къде са парите за пенсии и защо не стигат сега?




Социалната и пенсионната системи страдат от липса на реформи и не временно кърпене с външни пари им трябва, а генерално модернизиране и устойчивост. Промяната реформи обаче не включва.




1,4 млрд.лв.от аванса на ЕК сега ще закърпят дупката, но няма да отидат в икономиката. А от нейната подкрепа зависи колко ще струват хлябът, олиото, бензинът, токът, храните, водата и изобщо животът на пенсионерите, а и на останалите хора.




А от кого ще вземе правителството, за да подкрепи икономиката - от МВР? От строителите? От земеделието? От майките? От работещите бедни? Или пореден нов заем,  за да минем границата от 10 млрд.лв. заеми за една година ли?!  




Страх от истинска промяна - това виждам и това обрича цели сектори на нестабилност и нови и нови кризи", заяви лидерът на Изправи се България Мая Манолова.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Месията 08.06.2022 10:15

    Уж сме „БИЛИ МЪДЪР И ХРАБЪР НАРОД“, а хората такива едни простички, кротички, тихички, като овчици !!! Плод на евроатлантическата ориентация !!! Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни