Припомняме, че най-успешно прогнозиращият български астролог Силва Дончева още при старта на правителството обяви, че то ще претърпи огромна криза през май, която може да доведе и до падането му

Свързани новини

18.04.2022 14:37

Кабинетът пада след ОК за РСМ в ЕС на 24 май?

Видян 5507 пъти | Коментари 8
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Денят Х, който е избран за отменяне на българското вето върху старта на преговорите на Република Северна Македония за приемане в Европейския съюз е 24 май, разказаха пред 19 минути информирани източници от върховете на властта.




Вероятно идеята е да бъде подчертана близостта на двата народа чрез делото на „солунските двама братя”. Само напомняме, че не така отдавна руският президент Путин вече заигра на темата, че „кирилицата идва от македонските земи”.




Такъв пиар, естествено, би бил твърде нелеп, след като в двустранната историческа комисия кабинетът на Промяната сам се похвали, че е на път да предаде родения не къде да е, а в София – нашия град, който няма и никога не е имал каквото и да било общо с Македония, български цар Самуил и изобщо би разглеждал темата за Гоце Делчев, „ако остане време”.




Пътьом беше въведена от премиера Кирил Петков, който има имен ден баш  на 24 май, тъй като все пак носи името на „Константин Философ, наречен Кирил” темата за несъществуващото македонско малцинство в България. Добре е да се напомни, че на всичко отгоре той огласи това насред софийската правителствена резиденция Бояна, където в нарушение на всякакво национално достойноство и елементарен протокол говори на английски език. Явно, за да не засегне чувствата на присъстващия в залата и също избрал английския език скопски премиер.


 


Вместо да се заеме със скандалната пропорция, при която 140 000 граждани на бившата югорепублика имат български паспорти, ала преброяването на населението, извършено от Скопие,  сочи, че с българско самосъзнание били 3000 души, колкото били и ... египтяните в РС Македония. Тази работа не вълнува премиера на България или поне не е изразил публично наложителната позиция по подигравката.



 
Има такъв народ – партията на Слави Трифонов, който изгради голяма част от кариерата си именно върху националните позиции по македонския въпрос, даде няколко знака, че няма да приеме отхвърляне на ветото върху старт на преговорите на ЕС с РСМ.




Първо външният министър от неговата квота изрази притеснението си, че премиерът не я информира за договорките си с Македония. Теодора Генчовска се изказа, след като от интервю на председателя на комисията по външна политика в скопския парламент разбрахме, че споразумението между двете страни не просто било готово, а било съгласувано между министър – председателите им и само чакало дата за подписване. Явно така много мъдро се е стигнало до 24 май.




Министърът направо заяви, че се водят 2 външни политики на правителството по темата – едната е на премиера и съветниците му, а другата е на Външното министерство, което се придържа към официално приетото мнение за вето, съгласувано и на Консултативния съвет по национална сигурност при президента на нашата република.




После лидерът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов категорично заяви, че коалицията ще се разпадне, при положение, че Кирил Петков реши на своя глава да приеме да подпише споразумение със Скопие в нарушение на официалната българска позиция, изработена от всички политически сили у нас.




За партията на Слави, както и за изказващата се в същия дух БСП – друг от коалиционните партньори в кабинета, няма значение на какъв международен натиск е подложен Петков, за да приеме неприемливото.




Последно миналата седмица външният министър на Германия Аналена Бербок представи в Брюксел като свършен факт, че България ще приеме споразумение с Македония и то най-късно до края на юни.




Голямото бързане само на пръв поглед е свързано с крайния срок на френското председателство, което предава щафетата на 1 юли.




Всъщност мощните тласъци идват от Вашингтон, където през последните месеци неколкократно се говори по темата и официално се изтъкват някакви нарушени права на несъществуващото у нас македонско малцинство. Недвусмислена по посока на „убеждаването” на кабинета беше и публикуваната официална позиция на посолството на САЩ у нас.




Припомняме, че най-успешно прогнозиращият български астролог Силва Дончева още при старта на правителството обяви, че то ще претърпи огромна криза през май, която може да доведе и до падането му. Тя успешно предвиди предишния трус в кабинета, който бе посочила за февруари. Той беше свързан с войната в Украйна, стартирала на 24.02, и доведе до отстраняването на военния министър и бивш премиер Стефан Янев.


 


Кирил Пламенов


 



Снимка: БТА


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 19.04.2022 13:16

    Ще посетя сайта на 25 май, за да видя какво пише по темата ако България на отмени ветото все пак. Защото има и такъв вариант, нали?

  • 007 Anonimen 19.04.2022 09:48

    Добре де, Кирчо непрекъснато и публично отрича за РМ, означава ли това, че има менталани и психически проблеми след като всичко, което говори е само лъжи, манипулации и неистини?! Възможно ли е един луд да управлява държава и народ в 22 век и ЕС???

  • 006 Anonimen 19.04.2022 09:13

    Голям зор да падне кабинетът Петков ? Дали така ще стане ? Икакво след това ? Буци и Слави ще са щастливи ? Съмнявам се !

  • 005 На кака Милка внучка и 18.04.2022 23:41

    След като поредния мега-гига българопродавец, жалкия правнук на Иванчо Хаджипенчович, подпише, най-срамното съглашение, по -срамно и по-жалко и от Ньойския договор и предаде всички български национални достойнства , кел файда че после ПП ще заминат в най-срамната и проклета ниша на Българската История в която вече се е наместил удобно баш бакана БМБ!

  • 004 Anonimen 18.04.2022 21:29

    Св.Св. Кирил и Методи е на 11.май, тогава е и именния ден на Кирил, който и да е той. 24 май е празник на писменноста. Затова и спрях да чета след това писанията на автора Кирил. Той не си знае именния ден кога е!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Първата половина на деня използвайте за почистване


Първата половина на деня използвайте за почистване и