Относно думите на Тошко Йорданов от ИТН, че биха се отзовали при покана за преговори от ПП, Петков подчерта, че от партията му ясно са заявили, че има няколко души, с които не биха преговаряли, а именно “Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и Слави Трифонов”

Свързани новини

27.06.2022 09:24

Кабинетът остава непроменен, няма да преговарям: Петков

Видян 2028 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Продължаваме промяната (ПП) отново ще предложи Кирил Петков за премиер”, обяви пред bTV изпълняващият длъжността шеф на НС Мирослав Иванов. Той подчерта, че партията ще опита да сформира ново правителство след връчване на мандата от президента Румен Радев. Напомняме, че министър-председателят подава оставката си в понеделник, след което държавният глава започва консултации за съставяне на нов МС в този парламент.



“Съставът на кабинета засега остава непроменен”, обяви пред журналисти самият Петков в неделя, след като темата е обсъждана с колегите му в ПП. Той обаче отказа да говори за отделни министри и не пожела да посочи тези, които ще сменят лицата от Има такъв народ (ИТН), а изменения явно ще има.



„Докато нямаме подкрепата на независими депутати, които се надяваме да видим дали има такъв шанс, още не искам да влизам в конкретика”, каза Петков. Така налива нова доза масло в огъня на пазара на депутати.



Относно думите на Тошко Йорданов от ИТН, че биха се отзовали при покана за преговори от ПП, Петков подчерта, че от партията му ясно са заявили, че има няколко души, с които не биха преговаряли, а именно “Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и Слави Трифонов”. Така реално дърпа към предсрочни избори.



“Доколкото знам, Йорданов не може да направи една стъпка или едно изказване без Слави Трифонов, така че "за съжаление" и с него няма да можем да говорим”, обобщи премиерът в оставка.



Според Петков няма смисъл за българското общество да влезе в поредна агония, ако "задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да ходят при хората, а не в няколко фирми, както беше досега при ИТН".



"Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, ако продължават по този начин. Те или са глухи, или не мислят ”, коментира пред БНР шефът на ПГ на ИТН Йорданов. Той подчерта, че ако ПП кани за разговори за съставяне на ново правителство в този парламент, ще се отзове.




"Ако ПП си охладят главите, и ние, ако сме в ситуация да избираме по-малко лошото, ако има разговор с отстъпки, включително Петков да не е премиер, не е невъзможно да се постигне разбирателство. Имаме ужасно много общи цели, въпреки че почти нищо не изпълняваме. Ще трябва да работим по други правила, с по-голяма конкретика", настоя Йорданов. “Единствената разлика между Петков и Борисов е, че единият е малко по-образован. В манталитета им няма никаква разлика - и при двамата доминира Азът”, посочи той.



Йорданов  увери, че ИТН няма да прави коалиционно правителство с ГЕРБ и с ДПС. Според него "мъжкото и достойното поведение" е, след като си загубил коалиционен партньор, отиваш или на избори, или търсиш сам доверие в този парламент.



“Очакваме да видим каква ще бъде визията на мандатоносителя от ПП, които правят заявка за опит за съставяне на правителство. Който получи мандат, трябва да намери формулата с кого и как ще разговаря”, коментира лаконично пред БНР и шефът на ПГ на Демократична България Христо Иванов.



По думите му България влиза в период, в който политическа система се състои от средномащабни политически формации, а това задава коалиционната политика като норма. "Ще трябва да се научим да функционираме по подобен начин", посочи той.




На свой ред депутатът от БСП Румен Гечев обяви пред Nova, че партията ще подкрепи бъдещо правителство при условие, че то поднови преговорите с Газпром. “Против сме смяната на един монопол с друг. България има интерес от повече доставчици, които да се конкурират", подчерта  той.



  Егор Глазунов


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 27.06.2022 19:24

    Г-н Тошко Хаджийорданов,освен с клюкарене с нищо друго конструктивно не ще запомня вашето стоене в парламента.

  • 001 Anonimen 27.06.2022 10:50

    Тези хаварвардски измамника и мошеника Лорер така са се омотали в престъпни крадливи схеми, че няма кой да ги раздели

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да