Свързани новини

30.09.2020 10:09

Кабинетът да обясни за новата сделка за Ф16: Нинова

Видян 2126 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Декларация от името на ПГ на „БСП за България“


Вчера изненадващо от медиите разбрахме за среща на министър-председателя с американската компания Lockheed Martin от пуснато официално прессъобщение за водени разговори за закупуване на нови 8 самолета F-16. Нещо повече – от съобщението става ясно, че Министерство на отбраната вече е пуснало писма-заявки, свързани с проучване на възможностите за придобиване на още 8 броя самолети, на нови 3 координатни радари, поддръжка на оперативния център за въздушен суверенитет и друго високо технологично оборудване. Тази информация поражда много въпроси, на които държим днес да поканите министър-председателя и министъра на отбраната да дойдат в парламента и да отговорят. Не само на народните представители, а и на българското общество. За какви параметри на сделката става дума. Предвижда ли бюджетът за 2021 г. средства за финансирането на тази сделка? Искаме да питаме министър председателя 5-те млрд. лв. заем от миналата седмица за това ли са? Защото с тези нови 5 млрд. лв. заем, дългът, който ни оставя правителството на Борисов вече надхвърля 30 млрд. лв.


Уважаеми народни представители и български граждани, всички знаем, че се задава безпрецедентна социална и икономическа криза. Всички знаем фактите от последните месеци, оповестени от НСИ – падат инвестициите, износът и вносът на държавата вървят надолу, цените растат, а доходите – не. Това означава обедняване. Правителството няма план за преодоляване на социално-икономическата криза. Днес същественото е да се осигури план, конкретни мерки и да се гарантира тяхното финансиране – от бюджета за възстановяване на икономиката и за подпомагане на стандарта на живот на българите.


И не мислете, че с 50 лв. към пенсиите ще решите тези проблеми. Истинският начин да ги решите е преизчисляване на пенсиите, което ще струва 1 млрд. лв. Искаме да видим този 1 млрд. за увеличаване на доходите и ясен отговор колко милиарда ще похарчите за тази сделка.


От името на ПГ на „БСП за България“ внасям процедурно предложение да извикате министър-председателя и министъра на отбраната. Най-малкото, което трябва да направят, е да информират българското общество. А най-многото – този въпрос да бъде дискутиран тук, където му е мястото – в българския парламент в парламентарната република. Обратното означава, че продължавате порочния модел на едноличното взимане на решения и унижение на парламентаризма.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ДС Ванче караПраси 30.09.2020 12:39

    На гол разкапващ се и опикан тумбак - чифте 16 Ф-16-ки! Че и недоокмплектовани!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.