"След първоначалният шок и ужас от разговора на измамниците, идва ред трезво да помислим какви са вариантите”, посочи сега Добрев.

Свързани новини

29.05.2023 09:25

Кабинет на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН или избори: Д. Добрев

Видян 3066 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Има само два варианта за подкрепа на кабинет с втория мандат на ПП/ДБ”, заяви във Фейсбук депутатът Делян Добрев от ГЕРБ/СДС. Ден по-рано кандидатът за вицепремиер, а впоследствие - за ротационен премиер в правителство с Доброто Мария Габриел обяви, че партията на Бойко Борисов „замразява преговорите” след огласяването на скандалните записи от събрание на ПП.


Напомняме, че в тях се говори за одобрение на министри от посолства, което е нарушение на бг законите, за договорки с Брюксел за приемане в еврозоната с пропуски по критериите, което говорител на ЕК категорично отрече, за съгласуване "в посолство" на назначения в службите и за масови смени в администрацията. Коментира се и емоционалното състояние на Габриел, както и членове на нейното семейство. А Ас. Василев заявява: "Важното е, че за месните избори МВР е наше".


"След първоначалния шок и ужас от разговора на измамниците, идва ред трезво да помислим какви са вариантите”, посочи сега Добрев.


„Вариант 1: Дясно правителство с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН. Плюсове: Стабилно мнозинство от 142 депутати, 100% съвпадение на приоритите и програмите, принципни и правилни позиции по геополитическите въпроси, способни политици и експерти, които могат да извадят страната от кризата на ПП... Минуси: Не виждам“, написа той.


Според него вторият вариант са нови избори. „Плюсове: Партията на измамниците от ПП ще отиде в небитието. Истинското наказание/възмездие в политиката го дават избирателите и аз нямам съмнение, че ПП ще си получат заслуженото. Минуси: Шести поредни избори, още няколко месеца хаос и несигурност, липса на бюджет, задълбочаване на кризата и др.“, посочи Добрев.


„От много време твърдя, че ключът към решаване на парламентарната криза се държи не от Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ или Слави Трифонов, а от Христо Иванов. Време е ДБ да възмъжеят и да поемат своята отговорност. Не могат повече да се крият зад коалиции с ПП (партия за която от ДБ са били винаги наясно, че е сбирщина от измамници, жадни за власт). Настават мъжки времена. Време е да се прояви кураж, държавническо поведение и отговорност към избирателите!”, призова той. „Ако въпреки, всичко все пак се сформира някакъв Франкенщайн с участието на Асен Василев и ПП, вината за това ще е колкото на ГЕРБ, толкова и на Иванов и ДБ“, заключи Добрев.


На свой ред съпредседателят на ДБ призова Габриел и Николай Денков да продължат преговорите за кабинет. Със същата заявка излезе и зам.-шефът на НС Никола Минчев от ПП/ДБ. „Разчитаме, че разумът ще надделее, ще продължат разговорите и ще се стигне до реализация на втория мандат”, заяви той пред БНТ.


„Очакваме да чуем общото мнение на ПГ на ПП/ДБ, а не само на отделни представители на Промяната. Вече сме в хипотезата на втория мандат”, коментира пред БНР депутатът от ГЕРБ Деница Сачева. Тя подчерта, че „преговорите са замразени, а не прекратени”, защото пред страната има важни задачи, които не могат да бъдат решени без редовно правителство.


„Искаме експертно правителство с взаимно приемливи експерти, които да изпълнят важните задачи пред България, а не да правят чистки и гонения. И малко повече смирение и скромност от ПП, защото 37 депутати не предполагат те да получат цялата власт и еднолично да подбират хората”, добави Сачева.


"Трябва да бъде зачетен вотът на българските избиратели. Трябва да се даде възможност политическите страсти да се уталожат и да има ясни разговори какви ще бъдат основните задачи пред едно редовно правителство с ограничен мандат - ПВУ, Шенген, еврозона, по-плътна евроинтеграция на страната”, аргументира се тя.


 Егор Глазунов



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.05.2023 14:42

    Дясно правителство с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ДБ и ИТН. Кво дясно, бе каун? Ти замогналите си БКП-ари, ДС-ри и отроци десни ли ги наричаш? Мъ, я сиктир!

  • 001 БОКО Кехая 29.05.2023 11:38

    Делян Добрев видя два варианта за излизане от политическата криза: ОПГ ГЕРБ“ Гангстери за Ефективно Разграбване на Булгаристан“ и Пропадането Продължава и Доноснически Булгаристан на ротационен принцип за по година при Бай Ставри или на фронта в УСрайна !!! !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат