Възпитаникът на Харвард Кирил Петков направи смайваща тройна грешка при обявяването на кампанията си „Дари заплата за оръжие в Украйна”

Свързани новини

26.04.2022 14:44

К. Петков даде сметка в Нигерия, после в Киев, накрая в банката от аферата Хемус, да даряваме заплати за оръжия

Видян 3480 пъти | Коментари 4
Гласували 4 рейтинг: 4.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна


Възпитаникът на Харвард Кирил Петков направи смайваща тройна грешка при обявяването на кампанията си „Дари заплата за оръжие в Украйна”.


 


Сметката, която даде в първия си пост по темата беше в Нигерия – страна, която е известна с измамите на българи и хора от цял свят с обещания за милионния дарения, ако се пратят предварително пари за обслужване от няколко хиляди лева. Парите се пращат от жертвите на „фишинга”, но даренията от африканска страна не идват. Тази схема работи не по-малко от телефонния тероризъм и опоска спестяванията на хиляди родни пенсионери.




Не стана ясно дали собственото му дарение в размер на вдигнатата си от 1 април 8704 лв. заплата, което той обяви, че е направил, въпреки че денят беше почивен и то четвърти поред, е изпратено на тази нигерийска сметка.




После премиерът се „поправи”, като даде друга сметка във фейсбука си – този път в Киев, но пък предназначена за дарения за медицинска и хуманитарна помощ и логистика – нещо, от което в момента украинският народ и неговата армия всъщност имат доста по-голяма нужда, отколкото от оръжията, с които ги затрупват от цяла Европа, САЩ и Канада – поменикът на държавите е изреден в поста на К. Петков.




Накрая министър – председателят даде сметка на украинското посолство в София, макар и посред нощ, която се оказа не в коя да е банка, а в същата, през която минаха парите по прочутата схема за източване на милиони от АМ Хемус.



Банката е известна с присъствието в борда си на дъщерята на шефа на ДС ген. Любен Гоцев, на неговия сподвижник от кръга Монтерей Виктор Вълков, а според вътрешния министър Рашков и сегашния президентски съветник, ексговорител на правителството и бивш депутат от БСП Антон Кутев е от кръга край СИК.




Смяната на една сметка с друга, а после с трета, се наложило, защото първата фигурираше в сайта на украинското посолство в Нигерия и от това тръгнаха спекулации във Фейсбук, че става дума за нигерийска измама. Това стана ясно от публичен разговор на говорителката на правителството Лена Бориславова с нейна приятелка във Фейсбук.



По-късно Бориславова се похвали с благодарност, отново във ФБ, изразена от външния министър на Украйна Кулеба за инициативата на Петков, която беше посрещната с бурно възмущение от целия български народ – както от поддръжниците, така и от противниците на помощта за Украйна. Което явно НЕ СЕ РАЗБИРА от авторите на нелепата акция.




Те показаха за пореден път и уникално непознаване на пиара и дипломатическия етикет – бг делегацията, която днес трябва да бъде в Украйна, е избрала за ден на посещението си датата, на която там е генералният секретар на ООН. При това на връщане от разговори в Москва с Путин. Цялото внимание на домакините естествено ще бъде насочено към това супер важно миротворческо посещение. А нашето се очертава да бъде в стила на 7 секунди с Байдън, в които той уж беше казал на Петков поне 19 неща. Елементарно е!


 


 


 Радостина Тонева


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 27.04.2022 10:38

    Голяма боза сътвори Киро ! Ашколсун, машаала ! Киро, май заслужаваш да ходиш пеша ! Вземи се в ръце бе ....... !

  • 003 Форум за демокрация 27.04.2022 03:52

    Нидерландската партия "Форум за демокрация" се заинтересува от произхода на богатството на украинския президент Володимир Зеленски, оценено на 850 милиона долара, според съобщение в Twitter, публикувано в понеделник от политическата сила.

  • 002 непрокопсаник 26.04.2022 19:18

    Кире, Кире, внимавай къде си криете откраднатите милиони, че със сигурност ще има разследване. Обявихте война на глад и оцеляване на българите, а сте се загрижили за другите

  • 001 Z T.M. 26.04.2022 18:09

    Горките наши политици! Много са зле. Добре, че не съм учил в Харвард, а в Дървеница. Наложил съм санкции на ФАЩ: Не ям Макдоналдс и КФЦ. Не поя кола. И да: никога няма да си купя Tesla!

RSS

Най-нови

 Tesla

Tesla съкращава повече от 10% от работната сила

Tesla ще съкрати повече от 10% от служителите ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог