13.06.2022 13:06

Извадиха “закон за довършване на откраднатата магистрала”: Караджов

Видян 2834 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие в оставка Гроздан Караджов показа писмо от шефа на кабинета на премиера Лена Бориславова, изпратен след среща с постигнатите договорки по темата с АМ Хемус. То е с дата 12 май и е изпратено, след среща с премиера Кирил Петков и министрите на вътрешните работи и на финансите Бойко Рашков и Асен Василев.


В показаното писмо става ясно, че договореното име на проектозакона е "Закон за довършване на откраднатата магистрала". Караджов посочи, че Петков е поискал обектът да се довърши от същите фирми, които се разследват от МВР.


"Веднага след тази среща ни се изпраща протокол със задачи, които ни се спускат от премиера. Първо - създава се работна група между МФ и МРРБ. Групата има задача да изработи проектозакон под надслов "Да завършим откраднатата магистрала", който важи за всички лотове на АМ Хемус и има следните задачи - да позволи довършване на строителните дейности при условията на сключените договори след частична индексация, без новото ръководство на АПИ, МРРБ или МФ да носи наказателна отговорност за белите на ГЕРБ", каза министърът в оставка.


Предвидено е законопроектът да се изработи от администрацията, след което да се прегледа от външен експерт и на коалиционен съвет. 


Караджов повтори, че поводът за скандала в МС в сряда е била актуализацията на бюджета, внесена в дневния ред непосредствено преди началото на заседанието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 13.06.2022 16:11

    Доста слаб като министър на МРРБ.Служебната министърка Комитова си беше за този пост,но... пуста коалиция.Експертност е нужна,а не политика за това министерство.

  • 001 Anonimen 13.06.2022 15:01

    "Другарю" Караджов,хайде сега след като подадохте ОСТАВКА,да ВИДИМ и Вашият ОТЧЕТ за това какво ЗАВАРИХТЕ,какво НАПРАВИХТЕ,и какво ОСТАВИХТЕ!!! В КАКЪВ размер са КРАЖБИТЕ и КОИ са ВИНОВНИТЕ???? КОГА ще ВИДИМ ОТЧЕТА Ви "Другарю-господин" Караджов???????????????????????????????????????

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля