Радев е на срещата на върха на НАТО

Свързани новини

24.03.2022 17:21

Изтребителите от САЩ ще ги чакаме поне 10 години, търсим опции да купим втора ръка на лизинг: Радев

Видян 4578 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 10 години ще трябва да чакаме новите американски изтребители, а междувременно няма дългосрочен вариант за поддръжка на нашите МиГ-29 и трябва да се търсят опции с машини втора ръка, които да запазят бойните способности на българските ВВС. Това заяви пред журналисти в Брюксел президентът Румен Радев, който участва в срещата на върха на НАТО, предаде Гласове.




„Очевидно е, че в тази обстановка на растяща ескалация Русия отпада като опция категорично за поддръжката на самолетите, чийто ресурс изтича. Днес се състоя, както беше договорено с полския президент, среща на министрите на отбраната началниците на отбраната другата седмица се надявам да има група и да изследваме възможността на полската индустрия и военновъздушни сили, но, много важно, което обявих и на срещата днес – това е малко временно решение“, отбеляза Радев.




"Фактът, че ще имаме евентуално оперативна готова ескадрила на F-16, годна да носи бойно дежурство в тази интегрирана система за ПВО на НАТО около 2030 г., означава, че ние трябва да запълним тази празнота, за да не загубим най-важното - летци, техници, авиационни специалисти. Ако ние ги загубим, това означава, че връщане няма. Това означава, че ние сме компрометирали и проектът F-16", заяви Радев.




Той каза, че е поставил този въпрос на Министерство на отбраната, които трябва да разгледат всички възможни варианти за поддръжка на самолетите ни, като "Русия отпада като опция", а решението за ремонта на нашите изтребители в Полша е временно, трябва ни устойчиво решение, категоричен е президентът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.03.2022 20:12

    Да върнат милиардите с лихвите и евентуално нови договори. А далите предварително милиардите на най-бедните и мизерстващи европейци за някакви хартийки на съд. До кога ще ни третират като дойна крава и наши и чужди и ще прилагат успешно геноцид над българите?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и