Настимир Ананиев имал среща с майките

Свързани новини

22.02.2022 15:54

Източваха системата за хора с увреждания с години: ПП

Видян 1239 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Системата за хората с увреждания е точена безогледно в последните десетина години”, заявиха депутати от Продължаваме промяната след среща с майките на деца с увреждания от Системата ни убива пред входа на НС.  Жените се опитваха да влязат, но така и не бяха допуснати вътре.


 


Настимир Ананиев от ПП разказа, че имал среща с майките и отправил въпрос към социалния министър Гьоков. "Те подадоха сигнали за конкретни кражби, които са се случвали около хората с увреждания. Говорим за източване на системата", добави той.


 


За среща другия вторник с майките на деца с увреждания се уговори и шефът на социалната комисия Искрен Арабаджиев. Той обясни, че в комисията вече има внесен законопроект за социалната помощ, който ще бъде разгледан през март от депутатите.


 


 


"Не искаме да правим промени на парче. Искаме да разберем проблемите в същината и да променим няколко закона наведнъж. Не става въпрос само за Закона за социална помощ, но и за хората с увреждания и закона изобщо за социалните услуги", каза още Арабаджиев.


 


Причината майките да настояват да влязат в сградата на НС е, добавката към социалните пенсии, която се дава, за да се прескочи прага на бедност. Те не са съгласни с малкия й размер, заложен в новия социален бюджет. Допълнителен проблем е, че тази добавка отива към личния асистент, а се води към човека, който я получава. Така сумата на човека с увреждане пада под прага на бедност.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей