Износът на руски мазут за Китай

Свързани новини

19.05.2023 15:10

Износът на руски мазут за Китай ще достигне рекордно високи стойности: Bloomberg

Видян 608 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се доставките на мазут от Русия за Китай да достигнат рекордно високи нива от 350 000 барела през май, съобщи Bloomberg, позовавайки се на данни от проследяването на кораби на Kpler.

Според агенцията по-малките китайски рафинерии са увеличили покупките на мазут, който обикновено се използва за смесване и е по-малко ценна част от барела, отколкото бензина и дизела.

Доставките на руски мазут за Китай се увеличиха след февруари, когато влезе в сила ценовият таван за руските петролни продукти, приет от ЕС и Г-7.

По данни на Блумбърг потоците са се увеличили през последните няколко месеца, след като провинция Шандун, където се намират повечето независими рафинерии в Китай, започна проверки на качеството на битумните смеси - друга любима суровина.

"Очакваме, че притокът на мазут към Китай ще остане висок през май и ще се увеличи още повече от юни", заяви пред агенцията Джианан Сун, базиран в Лондон анализатор в Energy Aspects.


През януари Китай издаде по-ниска квота за внос на суров петрол през първите две партиди за 2023 г. в сравнение с миналата година, което означава, че рафинериите трябва да разчитат на други суровини като мазут за нуждите на преработката си. За 2023 г. разпределението е стабилно и възлиза на 16,2 млн. тона, от които повече от половината може да са били използвани до края на април, каза Сун.

Търсенето на петрол от втория по големина потребител в света се очаква да се увеличи през настоящото тримесечие, тъй като инфекциите в Ковида в най-големите градове на Китай имат низходяща тенденция, което води до нормализиране на мобилността.

Според Сун руските рафинерии се очаква да увеличат доставките на мазут с високо съдържание на сяра и богати на дестилати класове М100 за Азия с до 140 000 барела дневно през следващите седмици.

Анализаторът на Kpler Виктор Катона заяви пред Bloomberg, че в момента Русия доставя до 40% от целия мазут, внасян от Китай.


 Снимка: Ройтерс


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,