Изключително високопоставен източник разказва пред 19 минути, че повод за това рязко изказване е именно отричането на вицепремиера от явния и многократно доказан факт на  експорта, който обаче тя отрича

Свързани новини

16.05.2022 17:37

Изнесли ли сме уж утилизирани ракетни комплекси Оса за Украйна?

Видян 6126 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Най-голямата интрига в държавата е дали България е изнесла уж утилизирани, т.е. уж бракувани и уж претопени зенитно-ракетни комплекси Оса 3 за Украйна, чието добиване е било основна цел и главно, ако не и единствено искане при посещението на външния министър Кулеба?




Всички в елита се питат това след думите на президента Радев, който освен държавен глава, главнокомандващ и реален военен генерал е и един от тримата читатели на всички доклади на специалните ни служби: „Явно г-жа Нинова се опитва да избяга от подписа си под разрешителните за износ на оръжия”.



 

Изключително високопоставен източник разказва пред 19 минути, че повод за това рязко изказване е именно отричането на вицепремиера от явния и многократно доказан факт на  експорта, който обаче тя отрича.  




Комплексите ни ОСА са единствените останали в рамките на Европейски съюз и НАТО, като налични от тях има само в бившите съветски републики, но без прибалтийските, което ни прави изключително ценни. Понеже те се оказват, макар и соц, много ефективни срещу руските самолети. Украинските Оси вече не са налични, унищожени при атаката на московците. А руските, беларуските, арменските няма как да бъдат доставени на Киев, понеже трите държави са в обща военна организация с антинатовска насоченост, наречена ОДКБ.


 

За да бъде запазен мирът и далаверата в коалицията, ако се вярва на източника, доставката на българските Оси, освен че е минала през трети страни, също така е маскирана като се водят утилизирани. Така хем формално износ на военна техника няма, както реши парламентът, нали е уж утилизирана, хем фактически разни хора са се почерпили по тъч-линията. А е възможно да става въпрос за многомилионен джакпот. Според сайта Гласове деветцифрен.




За да бъде опровергана информацията или да бъде потвърдена, се обърнахме към пресцентъра на Министерския съвет с няколко прости въпроса:




Колко ЗРК Оса имаме?
Каква е тяхната съдба днес?
Утилизирани ли са или не?
Кой ги е утилизирал – кое дружество и по какъв начин?




От правителствената информационна служба отговориха само, че въпросите са предадени на Министерството на икономиката, като очевидно признават, че те не представляват тайна или просто – също като нас, следват националния и обществения интерес.




Това е ведомството на вицепремиера Корнелия Нинова, която представлява комисията с дълго име, както и сама се оправдава, но с основна дейност лиццензиране на оръжеен износ. В нея тя може да бъде представлявана от посочено от нея лице и според нашите източници това е нейната дясна ръка и шеф на вицепремиерския й кабинет, бившия лидер на младежкото СДС Калоян Методиев, който замисли, организира и проведе трите катастрофални изборни кампании на БСП миналата година, когато тя постигна историческо 102-годишно дъно. Като всеки следващ от трите пъти дълба все по-дълбоко.


 


Коментар от въпросните големци досега не е получен, а когато това стане, веднага ще го публикуваме в интерес на истината.




Потърсихме и бивши военни министри за коментар по темата, защото със сигурност са наясно с нея, но до момента не сме получили.




Само напомняме, че още при първата поява не просто на информация, а на полетни документи за експорт на бг оръжие за зоната на конфликта, тогава все още министърът на отбраната Стефан Янев иронично коментира отричането на Нинова, като подметна, че няма лошо да се развива военната ни индустрия.



Илиян Костадинов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 гаварит мацква 19.05.2022 16:48

    А вас кво ви бОли ъзъ тая работа??!? Ако ще и половината армия да изнесем, важното е Украйна да победи!

  • 001 Z T.M. 17.05.2022 07:25

    "Украинските Оси вече не са налични, унищожени при атаката на московците." Какви московци бе! Куцо и сакато тръгнало да пише по вестници, сайтове и списания. И тъй като им липсва речников запас и интелект, се получава това, което е надраскал този.

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци