Председател на БСП Красно село
Общински съветник в Столичната община
Член на БСП от 18 годишен, очакващ скоро да бъде изключен

Свързани новини

14.02.2023 17:26

Измама на БСП-конгреса: Делегат и общински съветник в София

Видян 4673 пъти | Коментари 1
Гласували 5 рейтинг: 3.2000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Съзнателно потулиха гласуване, което съвсем реално можеше да свали соцлидера Корнелия Нинова по време на 50-я Конгрес на БСП", алармира в социалните мрежи червеният общински съветник в СОС Николай Николов, един от делегатите на форума в събота. Според неговите сметки мнозинството в залата подкрепи предложението да бъде разгледан въпроса за край на правомощията и, но то се оказа заглушено в буквален смисъл.


“Заседанието на Конгреса започна в 10:00ч. при обявени регистрирани 500 делегати. От втори микрофон, където бяхме с Петър Витанов (евродепутат от ПЕС). Той предложи промяна в дневния ред, който да включва точка за прекратяване правомощията на председателя на партията (Нинова) и показване на подписите на делегатите, които искат оставката на Корнелия, а те се оказаха 272 делегати (повече от 50%)”, обяви Николов.


“Микрофонът на Витанов беше изключен и предложенията не бяха подложени на гласуване”, напомни за скандалния казус той. “Прозвуча само дневният ред на ръководството към 10:20ч., който беше приет с 520 “за”, 240 “против” и 20 “въздържали се” и това при 500 регистрирани делегати! Всички, които се бяхме наредили (около 20 делегати) при втори микрофон искахме преброяване на кворума, защото няма как за 15 минути в залата да са се присъединили още 300 делегати. Микрофоните бяха изключени и затова излязохме на сцената да поискаме ново преброяване на кворума и да бъдат включени микрофоните! Правиха се, че не ни виждат и си караха по техния дневен ред”, описа ситуацията Николов.


"Не съм виждал такава охрана на Конгрес, много не бяха допуснати, видях млади хора, които бяха дебнати къде ще сбъркат", коментира пред bTV и кметът на Перник Станислав Владимиров, който напусна партията веднага след конгреса. Същата закана отправиха и цялата Младежка организация на БСП.


Напомняме, че по време на конгреса близо 200 делегати излязоха от залата в знак на протест, сред тях бе и експремиерът, бивш партиен лидер и шеф на ПЕС Сергей Станишев.


“По-късно от тези 20 делегати, които излязохме на сцената 13 са били изключени от партията (не знам защо мен са ме пропуснали, сигурно до няколко седмици и аз ще бъда изключен)”, каза Николов.


Припомняме, че това стана с 490 гласа "за", 82 "против" и 28 "въздържал се" от ... реално 300 присъстващи. Две такива предложения бяха направени до ръководството с автор Таско Ерменков, агент на ДС и провален разузнавач - документите са на 19min.bg!


На този фон във вторник стана ясно, че от скандалния Когрес на БСП, 7 от които дори не бяха недопуснати на форума, и няколко от 14-е, изключени от партията, поискаха вътрешнопартийна дискусия, “за да обсъдят реалния дневен ред на обществото и бъдещето на лявата идея”. Подписи са сложили: Станишев, настоящия правосъден и земеделския министър Крум Зарков и Явор Гечев, ексминистърът на транспорта Петър Мутафчиев, бившият евродепутат и шеф на НС Георги Пирински, до неотдавна лидерът на БСП-София Калоян Паргов, журналистът Велислава Дърева и много други знакови за левицата лица. Тук са и изключените проф. Ваня Добрева, Петър Витанов, Петър Димитров, Валери Жаблянов, Атанас Атанасов и Ана Пиринска.


Според тях на 11 февруари БСП е "върната в отдавна отречените времена и практики на авторитаризма от 50-е г. на XX век, а в партията се възцари мракобесието и се издълба ново дъно в моралното падение".


Те отправят и обвинения за нарушения на устава - "подмяна на делегати и преброители, увеличен брой на членовете на Мандатната комисия и на Комисията по жалбите, за да се гарантира прокарването на всички решения на ръководството, налагане на цензура и изключване на микрофони, явни фалшификации и манипулации на гласуванията, както и недопускане на включване на точка за прекратяване мандата на Нинова, подкрепено с подписите на над 220 делегати".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.02.2023 21:50

    Този начин на налагане на мнение се използва в БСП още от първият й конгрес в началото на 1990г. Тогава Луканов и Младенов по същия начин оформиха личните си решения като конгресни в 3,00 ч. сутринта. Последваха демагогската кръгла маса, ТАЗИ Конституция, ТОВА ДПС и ТОЗИ преход! Та, до сега! И всичко, уж в името на прочутото единство на БСП, всъщност за унищожение на България!Но нямаше начин това уродливо политиканстване за лични интереси да живее вечно! Логичен край!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще