Свързани новини

12.12.2013 16:08

Измама и лъжа в министерството на земеделието

Видян 2615 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започваме поредица от материали за разкриване на удивителните измами и лъжи, които са издигнати в ранга на политика от Министерството на земеделието. Министърът му е човекът, който преди месец не само си повярва, но и публично обяви, че се е „срещнал с френския посланик Жул Паскин”, докато всъщност това е роден във Видин и починал в Париж преди 83(!!!) и половина години художник.


Но подобни глупости са нищо пред съвсем реалната опасност България да изгуби 270 милиона евро или над половин милиард лева, както призна зам.-министърът на земеделието и храните Явор Гечев. Агроведомството обаче обвини общините, които били под влияние на ГЕРБ.


Тази лъжа предизвика възмущение дори в близката до правителството легендарна шефка на Сдружението на общините. Всеки човек с малко представа от реалностите в България е наясно, че ГЕРБ управлява в големите градове. В малките общини навсякъде кметовете са от БСП и ДПС.  "Притеснението ни за усвояването на средствата е общо, но считаме, че не е време да си прехвърляме вината, а да си партнираме", заяви Чавдарова пред в.Сега. Тя обясни и истината - договорите между фонда и общините са подписани във вторник и сряда – деня, в който министерството обяви проблема и обвини общините за „бездействие”. Елементарно е да се знае, но явно това убягва на ресорните управлващи, че подобни решения после минават и през одобрението на общинските съвети. Така дори формално ще бъде истинско чудо да бъдат подадени заявки до Коледа, а преди Нова година да се разпределят и пари.


Гинка Чавдарова, която за разлика от шефовете на Министерството на земеделието е доказан експерт, посочва и неприятната за тях истина - забавянето на разплащанията по ПРСР идва и от това, че ръководството на фонда бе сменено 3 пъти за няколко месеца.


Апропо, ще има проблем с отчитането и на други пари – например тези за медийно обслужване, където заданията, одобрени от Брюксел не се изпълняват поради батковщина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв