Прието бе и да се инициира референдум за джендър образованието в училище.

Свързани новини

11.02.2023 16:55

Пак изключиха К. Добрев и още 13 членове от НС и партията, не и уличения в многомилионна корупция Р. Овч.

Видян 7489 пъти | Коментари 5
Гласували 6 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път откакто Столетницата носи името БСП, Конгресът й не премина в първа зала на НДК, а в зала №3, което свидетелства за намаления състав и влошеното финансово положение на партията при сегашното ръководство. Форумът на социалистите вече традиционно се отличи с вътрешни скандали и премина на фона на новината от САЩ, че бившият енергиен министър от Тройната коалиция Румен Овчаров , който е смятан за „сивия кардинал” на Позитано попадна в корупционния списък Магнитски и то единствен с конкретна сума: "над 5 млн. евро в офшорки".


С 490 "за", 82 "против" и 28 "въздържал се" 50-ият Конгрес на БСП изключи 13 членове от БСП и Националния съвет. Две такива предложения бяха направени до ръководството с автор Таско Ерменков, агент на ДС и провален разузнавач - документите са на 19min.bg!


Изключени бяха: Кирил Добрев, Светлана Шаренкова, Ана Пиринска, членове на НС на БСП, Петър Витанов, евродепутат и шеф на групата на евродепутатите - социалисти от БСП, Николай Бериевски, Петя Михалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Ралица Андреева, Ваня Добрева и Мартин Жаблинков.


Според официалното становище ма партията те „са опорочили” началото на заседанието на Конгреса.


На този фон непокътнат остана Р. Овч. въпреки скандала от международно ниво заради многомилионна корупция. Непо повече - партията подкрепи експертите си, които са санкционирани по Магнитски.


Припомняме, че вече веднъж ВКС възстанови изключения от БСП Добрев като член на НС на партията. Сега той дори не бе допуснат от охраната да влезе в залата. "Разбрахме, че БСП не уважава решенията на съда, и сега вече кара по партийните правила, които се оказват над държавните", коментира той.


С остатъка в залата конгресът отхвърли предложението за предсрочно прекратяване на мандата на соцлидера си Корнелия Нинова. "За" освобождаването й гласуваха 221 делегати, а "против" – 537.


„Над 200 делегати напуснахме заседанието на 50 Конгрес на БСП в знак на протест срещу своеволията на ръководството, което наложи безпрецедентна цензура на всяко различно мнение”, заяви в социалните мрежи бившият лидер ба БСП и шеф на ПЕС Сергей Станишев.


„Изключване на микрофони, противоуставна подмяна на делегати и на преброители, скандални манипулации на гласуванията – на това станахме свидетели днес в зала 3 на НДК. Но видяхме и друго – как съпротивителните сили на социалистите в партията се събуждат”, коментира той.


Пламен Валентинов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 13.02.2023 22:53

    И нова и бтв са чужди тв и се грижат за своите интереси и наистина е странно как най-бедните европейци вместо за своиоте деца, за които и българските управляващи не се грижат, отделят от стотинките си за чужди интереси. Да не говорим за тъпите слугинажни мисирки, облъчващи с евроатлантическите "ценности" и против българите интереси. Тотална отврат и смрад

  • 004 Anonimen 13.02.2023 22:48

    новото уж ляво е нова западна рожба с усилени напъни да унищожи БСП Ми къде е мултимилионерката ружа, тя май събира пари от българските алчни балами и ги носи във великобритания, та досега е неуловима, защото е много полезна за островитяните

  • 003 българските баламурници дават пари на уницеф, а не на българските деца 13.02.2023 22:43

    вижте нова как събира пари уж за болни деца, а всъщност за уницеф, която организация само чака някъде да има бедствие и се втурва да ваксинира децата там с отровните ваксини на бил гейтс, най-вече с полио, като ги заразява с детски паралич When disasters strike these countries, as is happening today in Syria and Turkey, UNICEF is there to vaccinate as many children, and parents, as possible. The #1 vaccine that UNICEF gives to children in disaster areas, is the oral polio vaccine (OPV), which is banned in western countries like the U.S., because it is known to "shed" and actually cause polio.

  • 002 Anonimen 12.02.2023 16:16

    Всички партии с вечни лидери ще отидат на боклука! До тогава не търсете идеология и политика от тях, а само алчност за власт и лични интереси!

  • 001 Anonimen 12.02.2023 12:11

    Абсурдно е супербогаташи и олигарси да се правят на социалисти и да се борят за бедните. Да се започне от това иначе измамата продължава

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион