Очаквам на предстоящото заседание в четвъртък, всички колеги да подкрепят мерките, защото борбата за по-голяма безопасност на пътя е обща и всички заедно трябва да полагаме максимални усилия в подобряването културата на пътя", заяви председателят на СОС Георги Георгиев.

Свързани новини

27.10.2022 09:30

Изготвяме пакет от мерки с цел подобряване на пътната безопасност: Шефът на СОС

Видян 850 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Човешкият живот е наш приоритет без алтернатива. Затова инициирах изготвянето на пакет от мерки с цел подобряване на пътната безопасност, който съдържа конкретни решения за маркировката, видимостта на пътя и информираността сред децата.

 Те включват:

 Интелигентни радарни табла, които визуализират моментната скорост на движение на автомобила и са предпоставка за самоконтрол то страна на водачите, както и създаване на комуникационен механизъм за обмен на информация между отдел „Пътна полиция“ към СДВР, Столичната община и други контролни институции.

 Закупуване на тестове за наркотични вещества, които ще бъдат избрани и предоставени от „Пътна полиция“. Нашите изисквания са, ако с тези устройства тестват шофьорите, с тях да тестват и полицаите. Знаем, че шофирането вечер с висока скорост, в повечето случаи е под въздействието на алкохол и наркотици, особено при младите водачи. Ще се опитаме да ги превъзпитаме.

 Експериментално поставяне на нови видове ограничители за намаляване на скоростта на движение на МПС – полусфери/бъмпери – на местата, където използването на познатите изкуствени неравности за намаляване на скоростта е неприложимо.

 Поставяне на модулни пешеходни острови в средата на пътното платно на големи булеварди, така че да се обособи „защитено“ място за пешеходците, обособяване на специална маркировка с повишен коефициент на сцепление, преди пешеходни пътеки и в зоната на спиране, така че да се намали спирачния път при екстремни условия, както и осветяване на пешеходните пътеки.

 Ежегодно закупуване на светлоотразителни гривни за първокласниците и Провеждане на информационни кампании  в детските градини и училищата за безопасно придвижване в градска среда.

Очаквам на предстоящото заседание в четвъртък, всички колеги да подкрепят мерките, защото борбата за по-голяма безопасност на пътя е обща и всички заедно трябва да полагаме максимални усилия в подобряването културата на пътя", заяви председателят на СОС Георги Георгиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни