Свързани новини

27.03.2018 14:56

Изгониха Кавал и Бодра смяна, за да продадат къщата зад Хотел България, разкри проф. Пл. Джуров

Видян 3253 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След публикуването на статията как закупилите за 10 000 лв. от областен управител на ДПС 120 кв.м къща зад хотел България сега препятстват реконструкцията на паметника на културата, с който делят един парцел, самият професор Пламен Джуров (диригент на Софийски солисти) реагира тревожно във Фейсбук на страницата на 19 минути и по-специално на факта, написан от нас, че оттам заради сделката бе махнат прочутият хор Кавал:


„Посочената на снимката сграда години наред беше репетиционно помещение на хорове – Гусла, Кавал и Бодра смяна. Към края на 90-те години (б.р. всъщност веднага след тях и идването на царската власт в първата година на новия век) ИЗГОНИХА ХОРОВЕТЕ и областният управител я прехвърли на някакви чужденци (б.р. Центърът за психологически изследвания го играе американски и работи с посолството на САЩ, макар собствениците де факто да са българи, тогава близки до Мултигруп). Доколкото си спомням, документи за собственост имаше в някой от хоровете. Най-добре знае Валентин Бобевски(б.р. академик, възпитаник на Хумболтовия университет)”.


Да бъдат изгонени прославилите по цял свят България хорове, за да бъде продадена на безценица сградата на хора, които днес искат да вземат милиони от нея – 25 000 лв. на квадратен метър, което е по-скъпо от цените на авеню Монтен в Париж или на Риджънт стрийт в Лондон? Така постъпва властта у нас с държавната – сиреч нашата – собственост и с родната култура.


19 минути обаче няма да остави темата, нито ще позволи някой да се подиграва с архитектурното богатство на София, с нейното културно наследство и с елементарното приличие.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на