Свързани новини

07.07.2010 17:25

Изгонен за корупция испански евродепутат за аферата с мола?

Видян 1804 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От няколко дни ви обещаваме името на испански евродепутат, оттеглен от политиката в разцвета на кариерата си, свързан според мълвата във висшите кръгове с интригуваща сделка в България, на която посветихме цяла поредица.


Херардо Галеоте беше един от най-влиятелните испански евродепутати, стигнал до председател на твърде важната и финансово обезпечена Комисия за регионално развитие на Европарламента, и то за цяла петилетка.


Той беше отстранен от участие в последните избори заради обвинения в корупция, представени от пресата в родината му 4 месеца преди вота.


Според испанските журналисти той получавал хонорари от регистрирана в Люксембург организация, както и останалите членове на парламента на ЕС от Европейската народна партия.


През 2008 г. той е доведен в България, като адвокатства на Тройната коалиция, но се среща и с представители на ГЕРБ.


Тогава, сигурно по съвпадение, се задвижва и сделката с комплекса от офиси, жилища и търговски площи на бул. Скобелев, срещу сегашния Мол ъф София и бъдещия парк Възраждане.


Вероятно не е случайно и испаноезичното име на фирмата по проекта - Астулидис. Повечето участници в дружеството също са испанци, което също едва ли е случайно, макар самият Хосе Херардо Галеоте Кеседо, както е цялото име на известния политик, да не фигурира като съдружник.


За да се улесни дейността, е учредена Испано-българска търговска камара, която си поставя за цел да улесни испанските инвеститори у нас в позиционирането им на българския пазар, в контактите им с българските власти и с българските бизнесмени, в изпълнението на юридическите формалности и т.н.


Камарата тръгна с двама почетни председатели - посланика на Испания у нас по онова време Фернандо Ариас и евродепутата Херардо Галеоте, тогава председател на Комисията по регионалните въпроси към Европарламента.


Доколко е редно един политик от толкова висок клас, който разпределя еврофондове с милиарди да участва в бизнес начинания, коментарът е излишен предвид отстраняването на Галеоте от европарламента.


Въпросът е доколко е редно български политици да са свръзани с такива спорни личности?! 


Според наши евродепутати Галеоте е бил близък не само с млади лъвове измежду депутатите на ГЕРБ, но и със самата Румяна Желева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева