Свързани новини

24.03.2021 09:33

Издателка се изложи как давала 100 лв. хонорар на Лолова

Видян 16037 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандал избухна в културните среди заради изложение на пловдивската издателка Божана Апостолова, което поставя въпроса докъде може да стигне липсата на възпитание и неуважението към паметта: "Смъртта на Татяна Лолова е поводът да напиша този текст.

Татяна ми беше близка приятелка, с която повече се чувахме, отколкото се виждахме, тъй като тя живееше в София, а аз – в Пловдив.

Преди време Татяна ми се обади и ми каза: „Божана, трябва спешно да говоря с тебе.“ И аз веднага тръгнах за София, притеснена от това „спешно“. И тук беше огромната ми изненада. По онова време съпругът й Слави беше много болен и Татяна трябваше да му купува много и скъпи лекарства и различни машинарийки, които му бяха необходими за болестта.

Виждаме се с Татяна, поръчваме си по едно питие, въпреки че нито аз, нито тя пием. И тя ми заразказва, че се чувства много зле, защото не може да купува на любимия си съпруг скъпите лекарства, които са му крайно необходими, а сега му трябвало и някакво техническо средство, което щяло да му помогне. Но нямала пари. Конкретната й молба беше да отида при министъра на културата (мен той щял да ме чуе), да разкажа за ситуацията, а той да я подпомогне с 2500 лв. Това беше точната сума, която Татяна цитира. Казах й, че и аз мога да й помогна, но тя отказа. Министърът бил човекът, който трябвало да го направи.

Написах едно дълго обяснение към министъра на културата и към името на Татяна Лолова добавих това на Иван Цанев – един голям поет, който винаги има нужда от помощ. Министърът ме посрещна радушно. Разказах му за тежкото положение на Татяна и семейството й. Той ми обясни, че сам не може да направи нищо, но си имало комисия и щял да направи нужното.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 глупости 30.03.2021 01:04

    давала е колкото е можела, защо да се излага, а драгата държава къде беше

  • 002 кретен 24.03.2021 16:59

    Абе главанак тия пожарни касети до кога ще ги предлагаш на неподходящото място? Не си ли разбрал още, че пожарникаря е на Дондуков в МС?

  • 001 Anonimen 24.03.2021 07:11

    Ако знае какво е отношението на държавата към инженерите съвсем ще и се стъжни. И 5 лева не им дават по такива причини. Културата не идва само от театри, поезия и т.н. Това е криво разбрана цивилизация. Култура е да живееш и работиш на чисто, подредено, красиво място, което да поддържаш.

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и