Свързани новини

26.04.2021 09:14

Избори на 11 или 18 юли?

Видян 6136 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обсъжда се вариант за свикване на избори на 11 или 18 юли, в зависимост от възможностите за приключване на работата на Народното събрание с всички важни законопроекти, постъпили в него, ако партията на Слави Трифонов не иска или не може да излъчи правителство. Причината е настъпването след това на ваканционния сезон.
Предимството е на онези закони и решения, свързани с изборните правила, със съдебната власт и други неотложни задачи. Плюс избора на нова ЦИК поради тоталната неадекватност на съществуващата, оглавявана от председателя на НС на действаща партия със заместничка, която е прост банков служител и 2/3 от гласовете на коалицията по интереси в нея ГЕРБ – БСП. Без да е работила, миналата година ЦИК си раздаде не 12, не 13, а и още допълнителни заплати.
В политическите кръгове за премиер на служебно правителство, което ще управлява до съставянето на ново от следващия парламент. А това никак няма да е лесна работа, се сочи бившият шеф на националното следствие и бивш народен представител Бойко Рашков, който последно беше в Бюрото за контрол на подслушванията и напусна поради прегазването на закона и използването на специалните разузнавателни средства за лични и партийни цели от действащото управление.
Ако Слави състави правителство, най-често споменаваното име за евентуален министър-председател бе Ренета Инджова. Тази сутрин Слави съобщи във Фейсбук, че предлагат за премиер световния шампион по шах Антоанета Стефанова, но тя веднага ще върне мандата.


Освен известен икономист, Инджова е и първата жена – премиер в историята на България и единствената до момента. Оглави служебно правителство, което управлява страната в края на 1994 г. и в началото на 1995 г. Тогава то спаси София от жадна смърт след нарочното източване на язовир Искър, стегна финансите, благодарение на вече покойния от неотдавна тогавашен вицепремиер Христина Вучева, проведе някои важни икономически и социални мерки. Инджова тогава получи доверието на президента Жельо Желев след успешно ръководство на Агенцията по приватизация, където пък отиде след научна и преподавателска


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне