05.09.2008 13:58

Ющенко се страхува, че Украина може да бъде въвлечена в руско-грузинския военен конфликт

Видян 982 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Сериозно се безпокоим от това, че няма механизъм, който да предпази Украина от въвличане в подобни конфликти" е казал Ющенко в четвъртък  на среща с посланиците на страните от "Голямата седморка".


Той е отбелязал, че от своя страна ще приложи всички усилия за изработване на официален регламент, който да определя по какъв начин подразделенията на Руския черноморски флот ще се придвижват на украинска територия.


Президентът също така е отбелязал, че страната му и по-нататък иска да развива отношенията си с Русия като "равноправни и взаимно изгодни, такива, каквито трябва да бъдат между стратегически партньори".Нашата цел е максимално да се понижи напрежението в региона", - допълва той.


След като корабите на Черноморския руски флот са отплували от Севастопол към бреговете на Абхазия за да поддържат руските сили, дислоцирани там, той е посочил, чу Украина трябва да измени реда на пресичане на границата за този флот. Ющенко е подписал указ, ограничаващ придвижванията на руските кораби в акваторията на Украина.


От своя страна руският президент Дмитрий Медведев в заявлението си от 28 август припомня, че международните съглашения за черноморския флот имат по-голяма юридическа сила отколкото вътрешните укази на украинския президент.


Според договорите, подписани между двете страни Руския черноморски флот се намира на украинска територия до 2017 година. Русия настоява за удължавенето на този срок, а Украина държи на точното му спазване.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес не пренебрегвайте информацията, която получавате

Днес не пренебрегвайте информацията, която