01/03

Свързани новини

03.12.2021 11:17

Юрист на 34 г. е новият шеф на НС

Видян 3016 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със 158 гласа "За", 1 "против" и 72 "въздържали се" 34-годишният юрист Никола Минчев от Продължаваме промяната бе избран за председател на 47-ия парламент.
Другата кандидатура бе на Възраждане в лицето на Цончо Ганев и тя бе подкрепена от 13 народни представители. "Против" гласуваха 91 депутати, а 88 се въздържаха.

"Парламентът отразява нагласите в обществото. С избора на цели 7 формации избирателят ни даде ясен знак, че очаква екипна работа, а не авторитарни решения. Нека работим за това в 47-ия български парламент, в рамките на един пълен 4-годишен мандат, да възстановим духа на взаимното разбирателство", заяви Минчев в първото си обръщение като председател на парламента.Той подчерта, че благоприятното положение на партиите в парламента след гласуваното на изборите доверие предстои да приключи скоро и ще е нужна работа с конкретни резултати. Никола Минчев даде заявка, че парламентът ще бъде място за свободни и градивни дискусии.


 


Гласуване за Никола Минчев


 


Гласуване за Цончо Ганев



Никола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.Завършил е 91-ва. Немската езикова гимназия в София. Висшето му образование е по право в Софийския университет Св. Климент Охридски. Той е корпоративен адвокат в Джингов, Гугински, Кючюков и Величков, считано за една от най-старите бизнес адвокатски кантори у нас. Минчев водеше листата на Продължаваме промяната за Перник.Владее български, английски и немски.

Кирил Петков обясни, че Минчев се е доказал като „отличен професионалист, непримирим боец за каузи, с активна гражданска позиция".

„Вярвам, че с тези негови качества, както и доброто му образование, почтеност и постоянство - ще допринесе много за 47-ото Народно събрание. Той ще служи за най-добрата кауза - успехът на България”, каза съпредседателят на ПП при издигането на кандидатурата на Минчев.



Бяха избрани и 14 секретари на Народното събрание - по двама от всяка парламентарно представена партия. 


 


Никола Минчев


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 04.12.2021 20:18

    В личен план парламентаризмът не е нов в рода му - прадядото на Минчев - Сирко Станчев, е бил депутат в последните две НС преди 9 септември, осъден от Народния съд и убит.

  • 002 факт 04.12.2021 11:05

    Кьораво и сакато вече може да стане депутат и да се упражнява върху мизерното и окаяно съществуване на изчезващия бълг.народ

  • 001 Anonimen 03.12.2021 13:03

    Хайде, пичове от 19 мин. - кажете кой от ПП гласува против него. Нямам търпение да го узная. Ама първи да го съобщите.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв