Свързани новини

12.09.2018 13:59

Юнкер: Махаме смяната на времето, всяка държава да си избере лятно или зимно

Видян 1782 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Избирателите искат предложението на ЕК за смяната на часовото време да бъде придвижено бързо напред. Тя ще бъде премахната. Държавите - членки ще решават сами дали да приемат лятното, или зимното часово време." Това обяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в последната си годишна реч за състоянието на ЕС преди края на мандата през май догодина, предаде 24 часа.


Отмяната на въртенето на стрелките бе сред най-неотложните приоритети, които шефът на ЕК открои за изпълняване дотогава.


250 дни преди изборите гражданите се интересуват от развитието на интернет и къде ще се плащат данъците върху печалбата. Интересуват се от законодателството за пластмасата, което ще циментиране, и от опазването на моретата, продължи Жан-Клод Юнкер.


Терористичното съдържание ще се премахва от интернет до 1 час от публикуването му. Европейците очакват от съюза да ги защитава. Новата Европейска прокуратура ще се занимава и с борбата с терора, който не познава граници. Предлагаме нови мерки в тази връзка, включително в международен мащаб да се действа масирано против прането на пари и за предотвратяване на намесата в изборния процес от трети страни.


10 000 служители ще има Европейската агенция за гранична и брегова охрана след 2 г. "Не можем да продължаваме да се караме, докато намерим ад хок решение, всеки път, когато пристигне нов кораб. Когато избухне пожар в европейска държава, гори цяла Европа", изтъкна шефът на ЕК.


В речта си за състоянието на ЕС Юнкер засегна също проблемните теми за младежката безработица, която все още остава висока, за климатичните предизвикателства, тревожната тенденция на замърсяване на океаните с пластмаса, терористичните заплахи, миграцията.


Юнкер анонсира създаването на нов съюз между Европейския съюз и Африка за инвестиции и разкриване на нови работни места.


Европейската интеграция на Западните Балкани, Брекзит и предстоящите през май следващата година избори за Европейски парламент също бяха сред акцентите в речта на председателя на Еврокомисията.


Четвъртата реч на Юнкер пред евродепутатите за състоянието на Съюза през 2018 г. се излъчва пряко в представителството на ЕК в София. След нея предстои дискусия с участието на ръководителя на представителството на ЕК у нас Огнян Златев и министъра на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и