Това е временно решение, за да се избегне "блокирането на машини и дейности и последващи бедствия за заетостта", коментира преди министерския съвет Ренато Скифани, управител на област Сицилия.

Свързани новини

02.12.2022 09:30

Италия пое контрола над рафинерията на Лукойл

Видян 1630 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианското правителство пое временно управлението на рафинерията на "Лукойл" в страната, за да се гарантират доставките на горива след влизането в сила на 5 декември на европейското ембарго върху вноса на руски суров петрол, съобщи АФП.

Управляваната от "Лукойл" рафинерия ISAB е една от най-големите в Европа. Оцеляването ѝ е заложено на карта, тъй като рафинерията беше принудена да се снабдява с петрол изцяло от Русия, при положение, че преди войната в Украйна делът на руския петрол беше 10-15%, пише БТА. Опасявайки се от санкции, европейските банки престанаха да финансират рафинерията и да и предоставят гаранциите, необходими за вноса на петрол от други страни.

Италия претърпя неуспех в опитите си да договори допълнително изключение от санкциите на ЕС за рафинерията в Сицилия, която дава пряко или косвено работа на 7000 души. Рафинерията има капацитет за преработка на 10 милиона тона суров петрол годишнои осигурява около 20% от националните нужди.

Това е временно решение, за да се избегне "блокирането на машини и дейности и последващи бедствия за заетостта", коментира преди министерския съвет Ренато Скифани, управител на област Сицилия.

"Решението дружеството да мине под



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби