Сардиния е вторият по големина остров в Средиземно море и отдавна се смята за природно бижу с богата културна история (на снимката е крайбрежният град Кастелсардо)

Свързани новини

25.08.2022 17:02

Италия плаща 12 700 паунда, за да се преместите на красивия остров Сардиния

Видян 4549 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството на Сардиния предлага безвъзмездни средства в размер до 15 000 евро (12 700 GBP) като стимул за тези, които обмислят да се преместят на идиличния италиански остров.


Длъжностните лица са отделили 38 млн. лири за инициативата, която има за цел да помогне за привличането на хора в селските райони на Италия и да насърчи търговията в малките градове, като предостави на купувачите на жилища значителна финансова помощ.


Сардиния е вторият по големина остров в Средиземно море и отдавна се смята за природно бижу с богата културна история - над 1000 мили пясъчни плажове, живописни пристанищни градове и руини от бронзовата епоха, построени още 1500 г. пр. н. е.

 
Но подобно на други селски райони в Италия, регионът страда от намаляващо население и свиваща се икономика, тъй като младите поколения се насочват към големите градове за работа.


Президентът на Сардиния Кристиан Солинас заяви в изявление: "Благодарение на тези вноски за първите жилища [на купувачите на жилища], [Сардиния] става плодородна почва за тези, които ще се преместят там или ще решат да създадат семейство.

"Не може да има растеж без реално укрепване на териториите, на вътрешните и най-необлагодетелстваните райони, които трябва да преминат през нови политики за тяхното повторно заселване.


"Създадохме условия младите хора да решат да останат и да развият икономическата структура на най-нестабилните територии.


Атрактивните безвъзмездни средства са част от общонационална схема, която има за цел да насърчи хората да купуват остарели къщи, да ги ремонтират и да започнат нов бизнес, за да подмладят малките общности в италианската провинция.

Безвъзмездната помощ обаче е придружена от уговорки, които не позволяват на хората да се възползват и да си купят удобен ваканционен дом.
На първо място, безвъзмездните средства могат да се използват само за закупуване или ремонт на жилище в Сардиния.


Освен това въпросният имот трябва да се намира в община с население под 3 000 души, тъй като тези градове имат най-голяма нужда от икономически стимул.

Въпреки че в някои случаи правителството ще отпусне максималната сума от 15 000 евро, безвъзмездната помощ не може да надхвърли половината от общата стойност на имота или планираните ремонти - така че купувачите на жилища все пак ще трябва да отделят значително повече от собствения си джоб.


Накрая, купувач, който иска да приеме предложението на правителството на Сардиния, не може да го направи, освен ако не планира да живее там постоянно.


Правителството предвижда, че получателите на стипендии трябва да се регистрират за постоянно пребиваване в Сардиния в рамките на 18 месеца след пристигането си, за да се избегне възможността богати хора да злоупотребяват със схемата, за да си купят удобни ваканционни жилища.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху