Свързани новини

29.12.2011 14:17

Италия отваря трудовия си пазар за българи

Видян 1230 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италия отваря трудовия си пазар за българи от 1 януари, съобщи евродепутатът от ГЕРБ Илиана Иванова, която цитира официално уведомление от Италия до Министерството на външните работи и Министерството на труда и социалната политика, предаде БиНюз.


"В навечерието на Новата година новото италианско правителство показа една наистина европейска, отговорна позиция, която само може да бъде за пример на останалите държави-членки.


Всички говорят за интеграция, за повече Европа, но Италия показа не само на думи, но и на дела, че е отворена към повече европейска интеграция”, коментира Иванова.


Засега трудовите пазари на Великобритания, Ирландия и Холандия остават затворени за български работници. Германия ще отвори частично трудовия си пазар. Очакват се решенията на Франция, Белгия, Люксембург, Малта и Дания.


На 15 декември европейският комисар по заетостта, социалните въпроси и социалното включване Ласло Андор призова страните от ЕС, в които все още действат ограничения при наемането на работа на граждани на България и на Румъния, да отменят този режим.


Всички държави членки трябва да премахнат бариерите на пазара на труда за българи и румънци,


се посочва в резолюцията, гласувана в средата на месеца от Европарламента. Не съществуват реални икономически основания за ограничаване на правото на работа и пребиваване на територията на друга държава членка, пише още в документа.


Резолюцията, предложена от ЕНП, С&Д, АЛДЕ и Зелени/ЕСА, призовава държавите членки да отменят всички преходни мерки и да допуснат български и румънски работници на трудовите си пазари до края на 2011 г.


Припомняме ви, че


до 31 декември тази година всяка от въздържалите се страни трябва да уведоми писмено Европейската комисия дали планира да запази ограниченията до максимално допустимия срок - най-късно до 1 януари 2014 година.


За да може комисията да удовлетвори евентуални подобни претенции, тя ще очаква аргументирани искания, които да докажат, че трудовият пазар в съответните държави ще бъде ощетен при отмяната на ограниченията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей