Свързани новини

14.06.2009 13:29

Италия: Иранският вот няма да се отрази на присъствието на Г-8

Видян 1197 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оспорваната победа на хардлайнера Махмуд Ахмадинеджад няма да се отрази на присъствието на Иран на предстоящата среща на външните министри от Г8 в Триест, заяви италианският външен министър, предаде АФП.


"Смятам, че Иран трябва да участва във форума... Той е важен събеседник за Пакистан и Афганистан", съобщи пред обществената телевизия РАИ Франко Фратини. Той обаче посочи, че "Италия следва международната линия: не на иранска атомна бомба". Срещата на 25-27 юни в Триест в североизточна Италия ще бъде с участието на представители на световните икономики, както и от представители на около 20 други държави, сред които Китай, Индия, Турция, Саудитска Арабия и Египет. Срещата трябва да обсъди нарастващата съпротива в Пакистан и Афганистан заедно с други теми. В Г8 членуват САЩ, Япония, Русия, Великобритания, Германия, Франция и Италия, която в момента е ротационен председател на групата най-развити държави. Информацията е на БГНЕС.


Икономиките на страните от Г8 демонстрират признаци на стабилизация, но значителните рискове и неопределеността се запазват, смятат финансовите министри на "осморката", предаде Интерфакс по въпроса за световната икономическа криза. "Има признаци на стабилизация, включително възстановяване на фондовите пазари, подобряване на доверието на предприемачите и потребителите, но ситуацията остава неопределена и се запазват значителни рискове за икономическата и финансова стабилност", се посочва в комюникето от проведената среща на финансовите министри, проведена в италианския град Лече. В документа се отбелязва, че дори след като БВП започне да се възстановява, безработицата може да продължи да нараства, при това държавите от Г8 са решени да приемат мерки за понижаването й и да максимизира потенциала на ръста на работните места, включвайки програми за повишаване на професионалната квалификация, програми за социална защита и т.н. "Необходимо е да се запази бдителност и да се убедим, че доверието на потребителите и инвеститорите изцяло е възстановено, а ръстът на икономиката се поддържа от стабилни финансови пазари и от силни фундаментални фактори", се подчертава в комюникето. В него се говори и за това, че Г8 е готова да предприеме по-нататъшни необходими стъпки за поддържане на икономиката, за предоставяне на ликвидност и да осъществява вливания в банковия капитал при необходимост. В същото време осемте отбелязват необходимостта от постепенно излизане от антикризисните програми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева