Свързани новини

09.12.2021 10:27

Италия глоби Amazon с 1,13 млрд. евро заради злоупотреба с господстващо пазарно положение

Видян 1507 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианският орган за защита на конкуренцията (AGCM) глоби в четвъртък европейските и италианските клонове на гиганта в електронната търговия на дребно Amazon Inc. с 1,128 милиарда евро заради предполагаема злоупотреба с господстващо положение на пазара, нарушавайки по този начин член 102 от Договора за функциониране на Европейския съюз, предаде Ройтерс.


В изявление си AGCM посочва, че Amazon е нанесъл вреда на конкурентни оператори в логистичната услуга за електронна търговия, предаде БНР.


"Amazon заема доминираща позиция на италианския пазар за посреднически пазарни услуги, които компанията използва, за да благоприятства приемането на собствена логистична услуга – Fulfillment by Amazon (FBA) – от продавачи, активни в сайта Amazon.it в ущърб на логистичните услуги, предлагани от конкурентни оператори, както и за укрепване на собствената си господстваща позиция“, допълва италианският антимонополен регулатор.


AGCM също така установи, че Amazon дава предимство на някои от своите потребители в сравнение с продавачите на трети страни въз основа на тяхното участие в програмата на компанията за предоставяне на предимства.


"По този начин Amazon навреди на конкурентни логистични оператори за електронна търговия, като им попречи да се предложат на онлайн продавачите като доставчици на услуги с качество, сравнимо с това на изпълнението на Amazon“, заключава агенцията.


Италианският регулатори обяви, че ще наложи на Amazon коригиращи стъпки, които ще бъдат предмет на преглед от контролен попечител.


На този етап от страна на Amazon няма непосредствен коментар на решението, съобщава Ройтерс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в