Свързани новини

21.01.2022 09:31

Испания разполага изтребители Eurofighter в България заради Украйна

Видян 2092 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По искане на НАТО Маргарита Роблес, министър на отбраната на Испания обяви, че испанските въоръжени сили ускоряват разполагането на военни сили в Черно море поради напрежението между Русия и Украйна. Планираното участие на Испания в постоянните военноморски групи на Алианса очевидно ще бъде изместено с няколко седмици напред. Освен това до края на следващия месец в България ще бъде разположен отряд от изтребители Eurofighter, предаде БГНЕС.


Роблес посочи, че Испания "оценява възможността" за разполагане на изтребители в България като част от подсилената въздушна полиция на НАТО. Това е мисия, която охранява въздушното пространство на съюзниците в условията на постоянно присъствие на руски самолети, които летят неидентифицирани.


Няколко военни източника също потвърдиха, че тази операция "вече е планирана" и че шест изтребителя Eurofighter ще бъдат разположени в края на февруари следващата година, заедно с контингент от малко над сто военнослужещи.


Според същите източници операцията ще продължи около шест или осем седмици, като все още трябва да се решат някои допълнителни въпроси. Сред тях е решението за базата, в която ще бъдат разположени самолетите. Миналата година испанските изтребители вече участваха в същата мисия, но бяха базирани в Румъния.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 22.01.2022 09:41

    Преди време един американски генерал заяви, че Америка ще се бие с Русия до последният Европеец."Е , това време май дойде.Честито братя българи.

  • 003 Кирчо и Кокорчо 21.01.2022 15:01

    Туземната на чичо САМ колониална компрадорска администрация вече се на@ра от страх за възмездието...

  • 002 Опълченец 21.01.2022 09:52

    Ако НЯМА войски на Националната Атлантическа Терористична Организация - НАТО в Булгаристан, Русия НИКОГА няма да ни нападне !!! Защото знаят, че ще ги посрещнем с музика и песни !!!

  • 001 ДО ПУДЕЛИТЕ ОТ ГЕЙЕВРОПА 21.01.2022 09:51

    Колкото по-бързо Русия и Китай официално направят военен съюз, толкова по-бързо ще се разпадне Триадата на Злото : Сатанинските Античовешки Щати - Националната Атлантическа Терористична Организация - НАТО - ЕвроГеЙския Съюз !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще имате доста неща за уреждане

Днес ще имате доста неща за уреждане. Преди обяд