"От войната в Украйна ние констатираме, че държавите, които са по източния фланг на Европейския съюз на практика понасят много, много по-големи последствия от войната в Украйна, отколкото по-западните държави. Тези държави по източния фланг на Европа на практика са и държавите, които всъщност получават по-ниски субсидии от Европейския съюз, тъй че с това нарочно решение имаме официална позиция на държавата, с което изпращаме към европейските институции ясен сигнал по отношение нуждите на българските земеделски производители и съответно искаме реакция още сега, още в тази година".

Свързани новини

08.03.2023 13:40

Искаме повече земеделски субсидии от ЕК

Видян 356 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“България официално ще поиска изравняване на субсидиите в ЕС за земеделските производители и ще настоява това да стане още през т.г.”, обяви министърът на земеделието Явор Гечев в МС.


Той посочи, че служебното правителство взе решение за изпращане на декларация в европейските институции с тази своя позиция и тя да намери разрешение до 31 декември в хода на разглеждането на Многогодишната финансова рамка на ЕС. Документът ще бъде внесен на предстоящото заседание на Европейския съвет.


„Дълги години чакахме изравняването. Вследствие на кризата в Украйна констатирахме, че държавите от Източния фланг на съюза понасят много по-тежко последствията в сравнение със западните държави. А държавите от Източния фланг на Европа са страните, които всъщност получават и по-ниски субсидии от ЕС. Така равнопоставеността се подкопава, ако ЕС не реагира“, посочи Гечев.


Страната ни ще разчита на подкрепата на останалите държави-членки, които имат по-ниски субсидии от средните нива в ЕС. Искането за повишение на подпомагането за селските стопани ще бъде обосновано с последиците от кризата в Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви